Το μπλόκο μέσω Συμβουλίου της Επικρατείας στο τέλος των πέντε λεπτών σε κάθε στήλη παιχνιδιού του ΟΠΑΠ φέρνει και πάλι στο τραπέζι τον φόρο στις συναλλαγές των πολιτών μέσω τραπεζών.


Το ειδικό τέλος των πέντε λεπτών του ευρώ που επέβαλε η κυβέρνηση σε κάθε στήλη παιχνιδιού του ΟΠΑΠ θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου με στόχο την είσπραξη 210 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο μετά τη σχετική προσφυγή της εταιρείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εφαρμογή έχει μπλοκάρει.
Έτσι υπό την πίεση των δανειστών για αύξηση των εσόδων πέφτει και πάλι στο τραπέζι ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές.


Εδώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισφορά 0,1% στις συναλλαγές δεν θα αφορά μικρές συναλλαγές, ούτε θα επιβάλλεται σε συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τέλος θα αφορά σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο σχέδιο.
Το ερώτημα είναι εάν αρκεί το τέλος 0,1% στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ για να καλυφθούν τα έσοδα στα οποία υπολογίζει το κράτος.


Από την πρώτη στιγμή πάντως που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές ακούστηκαν και φωνές που μιλούσαν για γενικευμένη εφαρμογή του τέλους σε όλες τις συναλλαγές καθώς η επιβάρυνση θα μπορούσε να είναι απειροελάχιστη, ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες ενώ ταυτόχρονα το κράτος έχει έσοδα των οποίο η είσπραξη θεωρείται δεδομένη.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr