Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε τουλάχιστον 3-4 καταγεγραμμένες περιπτώσεις, προέκυψε πως οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα κλοπών, διαλαλούσαν στον περίγυρό τους και στα καφενεία που σύχναζαν, πως είχαν προβεί σε αναλήψεις των καταθέσεών τους και είχαν φυλαγμένα τα χρήματά τους στο σπίτι



Ένας ακόμη ηλικιωμένος έπεσε θύμα κλοπής-διάρρηξης μέσα στο σπίτι του και με στόχο τις οικονομίες του που είχε «τραβήξει» από την τράπεζα, αυτή την φορά στη Νέα Μάκρη.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ένας 82χρονος μετέβη στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και κατήγγειλε ότι πιθανότητα στις 2 Ιουλίου, χρονικό διάστημα στο οποίο έλειπε από το διαμέρισμά του, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αθηνάς 10 και Φοίβου στη Νέα Μάκρη, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του, εντόπισαν τα 15.000 ευρώ που ήταν οι οικονομίες μίας ζωής και τα οποία είχε προλάβει να βγάλει από την τράπεζα πριν τα capital controls και του τα πήραν.


Ο ίδιος ο ηλικιωμένος είπε στους αστυνομικούς πως άργησε να το καταλάβει, καθώς δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη παραβίασης στο σπίτι του κάτι που διαπίστωσαν και οι ίδιοι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων, που έχουν προβεί σε μαζικές αναλήψεις των οικονομιών τους από τις τράπεζες. Οι επιτήδειοι παρακολουθούν τα υποψήφια θύματά τους και μόλις βρουν την κατάλληλη ευκαιρία ...εφορμούν.


Πρόσθετα, σε τουλάχιστον 3-4 καταγεγραμμένες περιπτώσεις, προέκυψε πως οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα κλοπών, διαλαλούσαν στον περίγυρό τους και στα καφενεία που σύχναζαν, πως είχαν προβεί σε αναλήψεις των καταθέσεών τους και είχαν φυλαγμένα τα χρήματά τους στο σπίτι. Η Αστυνομία συμβουλεύει, ειδικά τους ηλικιωμένους, που έχουν προβεί σε μαζικές αναλήψεις, να μην ενημερώνουν για αυτή τους την πράξη, τρίτους, για δική τους προστασία.

ΠΗΓΗ ; news247.gr

Περισσότερα...