Τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο θα επιβαρύνουν σημαντικά τους αγρότες. "Η αύξηση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ είναι κάτι που θα μας καταστρέψει" επισημαίνουν στο Newsit και προαναγγέλουν κινητοποιήσεις.



Σκληρά μέτρα και για τον αγροτικό κόσμο φέρνει η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές.

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τους αγρότες:
- Φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή που θα αυξηθεί από το 13% στο 28%.
- Φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων της ΚΑΠ από το πρώτο ευρώ.
- Αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%. Πρόκειται για γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τη ρευστότητα των αγροτικών επιχειρήσεων.

Θύελλα αντιδράσεων από τους αγρότες - Προαναγγέλουν κινητοποιήσεις

Οπως δήλωσε στο Newsit ο εκπρόσωπος των αγροτών από τον Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος "τα νέα μέτρα που φέρνει το τρίτο μνημόνιο για τους έλληνες αγρότες είναι καταστροφικά. Ηδη οι αγρότες ανά νομό είναι σε αναβρασμό καθώς αυξάνει η φορολογία στο 28% από το πρωτο ευρώ και στα αγροτικά εισοδήματα και στις κοινοτικές επιδοτήσεις. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι αφορολόγητες.

Η σημερινή κυβέρνηση προεκλογικά μας έταζε οτι θα μας έκανε 12.000 ευρώ το αφορολογητο. Πράγμα το οποίο το ζητούσαμε και παλιότερα γιατί είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δε μπορούμε να δικαιολογήσουμε την εργασία μας σαν έξοδο.

Η δε αυξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% θα έχει ως συνέπεια κανένας αγρότης να μην μπορεί να πληρώσει και να χρωστάνε όλοι οι αγρότες στο δημόσιο ταμείο. Επιπτώσεις θα υπάρξουν και λόγω τους κωλύματος στην επιστροφή φόρου στα καύσιμα, την οποία έχουμε και να την πληρωθούμε απο το 2013. Μας έταζαν φτηνό αγροτικό πετρέλαιο, πράγμα το οποίο δεν το βλέπουμε.

Και εδώ σκεφτόμαστε μήπως θέλουν να δώσουν τα χωράφια μας στην Γερμανία. Οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Από τον Οκτώβριο θα είμαστε στο δρόμο, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτά τα μέτρα" είπε τέλος ο εκπρόσωπος των αγροτών στον Προμαχώνα.

ΠΗΓΗ : newsit.gr