Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ανάμεσα σ” εκείνους που ψήφισαν όχι περιλαμβάνονται πολύ ηχηρά ονόματα όπως ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και τρία μέλη της κυβέρνησης:  ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης και ο Αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Κων/νος Ήσυχος, που ψήφισαν ΟΧΙ.

Το ίδιο έκανε και η έως πριν από λίγες ώρες υπουργός Νάντια Βαλαβάνη και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Λαφαζάνης: «Στηρίζουμε ολόθερμα την κυβέρνηση. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό. Δεν στηρίζουμε το μνημόνιο-Θα παραιτηθώ αν μου το ζητήσει ο πρωθυπουργός» Οι περισσότεροι βουλευτές που αρνήθηκαν θετική ψήφο είχαν προαναγγείλει τη στάση τους και παρά τις προσπάθειες συσπείρωσης της κυβερνητικής παράταξης οι απώλειες είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ολα πλέον δείχνουν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Τα προαπαιτούμενα πάντως πέρασαν από τη Βουλή με 229 θετικές ψήφους, αφού εκτός από τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ναι ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε ακόμη:  Δεν θα διευκολύνω αυτούς που θέλουν την Αριστερή παρένθεση – Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς. H ομιλία Τσίπρα στη Βουλή (βίντεο) Αναλυτικά Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος “Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα. Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα....

ΠΗΓΗ ; mixanitouxronou.gr