ο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη για την διπλή επίθεση το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, με τουλάχιστον 34 νεκρούς.



Το μήνυμα της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq, το επικοινωνιακό όργανο των τζιχαντιστών.

Σε αυτό, οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις – χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες για τα «χτυπήματα» - και καταλήγουν με απειλές προς τους εχθρούς τους για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

"Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων με εκρηκτικές ζώνες και βόμβες την Τρίτη, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο της πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες " αναφέρει ο οργανισμός AMAQ .

"Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", αναφέρει αυτή η ανακοίνωση, στα αραβικά και τα γαλλικά.

"Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου (...) όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου" συνεχίζει το κείμενο, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι "δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους".

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, βασικοί ύποπτοι για τις επιθέσεις θεωρούνται δύο άντρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο και είναι συνεργάτες του Αμπντεσλάμ, που συνελήθφη την παρασκευή.

Η εφημερίδα αναφέρει και τα ονόματα των υπόπτων - Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί - για τους οποίους η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε αναλυτικά: Βρυξέλλες: Έρευνες πόρτα - πόρτα και εκκενώσεις κτιρίων

Η έρευνα για τους δράστες των επιθέσεων «βρίσκεται σε εξέλιξη» και οι αρχές φοβούνται ότι υπάρχουν ακόμη «άτομα που διαφεύγουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ.

ΠΗΓΗ : news.gr