Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε απόλυτο τρομοκρατικό πανικό βρίσκονται οι Βρυξέλλες καθώς ο βασικός ύποπτος των πολύνεκρων πρωινών χτυπημάτων σε αεροδρόμιο και μετρό συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος για νέες επιθέσεις.



Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου έκανε έκκληση για αναγνώριση του βασικού υπόπτου και παρακαλεί τυχόν μάρτυρες που είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον άνδρα με το λευκό τζάκετ να τηλεφωνήσουν στις αρχές, έστω και ανώνυμα. Ο ύποπτος φοράει γυαλιά, σκούρο καπέλο και σπρώχνει ένα καροτσάκι αποσκευών στο οποίο είναι τοποθετημένος ένας μεγάλος, μαύρος σάκος.



 "Ποιος γνωρίζει αυτόν τον άνδρα;" γράφει η λεζάντα.

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου περιπολούν ισχυρότατες δυνάμεις ασφαλείας, ελικόπτερα περιπολούν από αέρος ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνες στις περιοχές Σάερμπεκ και Γιέτε των Βρυξελλών.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ σκοτώνοντας 14 ανθρώπους ήταν δύο, ενώ μια τρίτη βόμβα βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα και εξουδετερώθηκε.

Σε έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο Σάερμπεκ, βρέθηκαν βόμβες με καρφιά, χημικές ουσίες και ένα μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Διαβάστε σχετικά: Ακτινογραφία τραυματία στις Βρυξέλλες δείχνει ότι οι βόμβες είχαν καρφιά!

Σύμφωνα με την Telegraph, οι ύποπτοι είναι συνεργάτες του Σαλάχ Αμπντεσλάμ που συνελήθφη την Παρασκευή αλλά η εισαγγελία του Βελγίου δεν επιβεβαιώνει ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με εκείνες του Παρισιού. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει και τα ονόματα των δύο υπόπτων - Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί - αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος είναι ποιος.  

Δείτε: Βρυξέλλες: Στη δημοσιότητα φωτογραφία 3 υπόπτων πριν τις επιθέσεις

Από τα δύο χτυπήματα στο αεροδρόμιο και τον σταθμό του μετρό σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 200 - πολλοί φέρονται να έχουν ακρωτηριαστεί από τις εκρήξεις - σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Ανάμεσα στα θύματα, νεκρούς και τραυματίες είναι και τουλάχιστον 30 ξένοι υπήκοοι.

ΠΗΓΗ : news.gr

Περισσότερα...