Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ακόμα δυο αδέρφια πρόσθεσαν τα ονόματά τους στη μακρά λίστα των τρομοκρατών που τρομοκρατούν την Ευρώπη. Ο Χαλίντ και ο Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι είναι, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δυο καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλησαν την Τρίτη (22.03.2016) τις Βρυξέλλες. Ο ένας δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ κι ο δεύτερο στο Μετρό.


Οι βελγικές αρχές είναι σίγουρες πως αυτοί είναι οι δυο βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν θάνατο και πανικό στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Το βράδυ της Τρίτης, αστυνομική πηγή είχε ανακοινώσει ότι ο άνδρας που βάδιζε ανάμεσα στους δύο άλλους στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία "μπορεί να είναι ο Ιμπραΐμ Ελ-Μπακράουι". Αλλά επισήμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν από την αστυνομία ώστε να βοηθηθούν οι αρχές στην ταυτοποίηση των τριών ανδρών της φωτογραφίας όπου διακρίνονται να σπρώχνουν καρότσια για αποσκευές στα οποία υπάρχουν μαύρες βαλίτσες. Σε βαλίτσες άλλωστε οι δράστες είχαν κρύψει τις βόμβες που πυροδότησαν.


Όπως και ο Ναζρίμ Λαχράουι (ο άνδρας με το λευκό παλτό, το καπέλο και τα γυαλιά στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο) έτσι και τα αδέρφια ελ Μπακράουι συνδέονται με την ομάδα που έκανε τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. Μπορεί να μην συμμετείχαν ενεργά (άλλωστε όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν εκτός από τον Αμπντεσλάμ) αλλά συμμετείχαν στον οργανωτικό βραχίωνα.

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία, ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.


Το δημόσιο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε αρχικά ότι δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα πουλόβερ και από ένα μαύρο γάντι στο αριστερό τους χέρι, περπατούσαν δίπλα δίπλα σε αυτή τη φωτογραφία, ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες. Αλλά οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τα αδέρφια «χωρίστηκαν» και ο ένας συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο κι ο άλλος στο μετρό. Μένει να διευκρινιστεί αν ο δεύτερος έδρασε μόνος ή υπήρχε κι άλλος τρομοκράτης μαζί του.

Τους ήξεραν!
Τα αδέρφια ελ Μπακράουι ήταν γνωστά στις βελγικές αρχές. Όχι μόνο γιατί στο παρελθόν είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα αλλά γιατί και οι δυο συμμετείχαν στο οργανωτικό κομμάτι της επίθεσης στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς τον περασμένο Νοέμβριο.

Και οι δυο είναι ύποπτοι για την ενοικίαση σπιτιών στο Βέλγιο όπου είχε συναντήθηκαν είτε κρύφτηκαν οι τζιχαντιστές του Παρισιού. Ο Χαλίντ φέρεται να είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, διαμέρισμα στο Σαρλρουά του Βελγίου απ’ όπου είχαν αναχωρήσει οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Εκεί, είχαν συναντηθεί ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, εγκέφαλος του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου και ο Μπιλάλ Χαντφί, ένας από τους καμικάζι του Stade de France.

Είναι επίσης αυτός που νοίκιασε, πάντα με πλαστή ταυτότητα, το διαμέρισμα στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών, στο οποίο η αστυνομική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανταλλαγή πυρών, επιταχύνοντας απότομα τη σύλληψη του βασικού υπόπτου των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, την Παρασκευή, στο Μόλενμπεκ, μετά από τέσσερις και πλέον μήνες καταδίωξης. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα οι αρχές είχαν βρει DNA και αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr

Περισσότερα...