Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά για 2-4 άτομα



- 450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο

- 4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα

- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρευτέ στην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Περιλούστε με το ξίδι. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο. Σερβίρετε με ρύζι.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr