Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά για 2-4 άτομα



Για το κοτόπουλο

- 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

- 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)

- 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)

- Ανανά χοντροκομμένο

- 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)

Για την σάλτσα

- 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce

- 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος

- 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι

- 1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού

- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο

- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ

- 1 τζούρα αλάτι

Για το σερβίρισμα

- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουoκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.
Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr