Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



μακαρόνια Νο6: 1 πακέτο
Για τη σάλτσα
ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
λευκό κρασί: 1 φλιτζάνι
φύλλα δάφνης: 1-2
ντοματάκια: 2 φλιτζάνια του τσαγιού, φρέσκα πολτοποιημένα
ντοματοπολτός συμπυκνωμένος: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
καυτερή πιπερίτσα: 1
αλάτι
πιπέρι
κεφαλογραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε στη συνέχεια τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1'-2'.Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το ντοματοπολτό, τα φρέσκα ντοματάκια, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπερίτσα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε την πιπερίτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε προαιρετικά με τριμμένο τυρί.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com