Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις σωματείων  κια συλλόγων κυρίως απο το ΚΚΕ που διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις των μαθητών σε τρία σχολέια της Λαμίας που τελούν υπο κατάληψη . Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών  εξέδωσε ανακοίνωση  με την οποία  καταδικάζει τις συλλήψεις και κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά  αστυνομικών και εισαγγελέα  ενώ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα όργανα εκπαίδευσης .
Το σωματείο  εργαζομένων γάλακτος - τροφών και ποτών  σε άλλη ανακοίνωση  δηλώνει  ότι  όποιος τολμήσει να  προχωρήσει  σε διώξεις μαθητών και γονέων , θα το βρει απέναντί του ενώ  καλεί όλους τους εργαζόμενους  της Φθιώτιδας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη στα Δικαστικό μέγαρο της  Λαμία στις 11.30 π.μ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ το οποίο δηλώνει << κάτω τα χέρια απο τα εγγόνια μας >>

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία  και τον αυταρχισμό απέναντι στον αγώνα  των μαθητών τα οποία διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και το δικαίωμα να αγωνίζονται για το μέλλον τους.

 Αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία και εντολή εισαγγελέα, τα μεσάνυχτα 20 προς 21 Οκτώβρη,  περικύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 5ο Λύκειο Λαμίας, προκειμένου να καταστείλουν την κατάληψη των μαθητών και προχώρησαν σε συλλήψεις των μαθητών και ενός  γονέα περνώντας του χειροπέδες.  Το ίδιο έγινε και με μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ.

 Όλη αυτή η κίνηση είναι η συνέχεια της πολιτικής  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ να καταστέλλει τον οποιοδήποτε αγώνα και διεκδίκηση που αμφισβητεί τις επιλογές τους, οι οποίες μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σπέρνοντας την απογοήτευση. Άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους εάν τολμήσουν να προχωρήσουν σε διώξεις μαθητών και γονέων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη στα Δικαστικό μέγαρο της  Λαμία στις 11.30 π.μ.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ  ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 

 

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ

 Πριν λίγες μέρες ήμασταν εμείς οι συνταξιούχοι που δεχτήκαμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Μας χτυπήσαν  με Χημικά και ΜΑΤ γιατί διεκδικούσαμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας.

 

Τώρα στην Λαμία θέλησαν να τρομοκρατήσουν τα εγγόνια μας που  αγωνίζονται  για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της παιδείας. Δεν θα τους περάσει όμως.  Θα μας βρουν μπροστά τους  συνταξιούχους , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Να μην λείψει κανείς από την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις στα δικαστήρια την Τρίτη 25 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ.

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

    Τ ο ΠΑΜΕ  Εκπ/κών Φθιώτιδας , καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά  των αστυνομικών δυνάμεων και του εισαγγελέα , που με αυταρχισμό , τραμπουκισμούς  και κλούβες σε μια επιχείρηση που λες και απέναντί τους είχαν  το κοινό οργανωμένο έγκλημα , προσήγαγαν μαθητές και έναν από τους γονείς, που υπερασπίζονταν το αυτονόητο, το δικαίωμα των νέων να αγωνίζονται για τη μόρφωση και το μέλλον τους.

    Συγκεκριμένα, αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν στα μαύρα χαράματα της Πέμπτης το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο και προχώρησαν σε συλλήψεις  και προσαγωγή 14 μαθητών και ενός  γονέα περνώντας του χειροπέδες, και με κλούβες τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.  Με  βίαιες μεθόδους  απομάκρυναν τον κόσμο που πήγε να συμπαρασταθεί στα παιδιά και να αποτρέψει τη σύλληψη τους.

    Οι μαθητές της Λαμίας (στους οποίους άνοιξαν δικογραφία και στέρησαν την επικοινωνία με δικηγόρο), σύμφωνα με τα όργανα της  κυβέρνησης διέπραξαν μεγάλα "αδικήματα"! Διεκδικούσαν ουσιαστική, ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ απαιτούσαν να σταματήσει η υποβάθμιση των σχολείων τους, βιβλία και σύγχρονες υποδομές. Έτσι απαντά το κράτος και οι μηχανισμοί του στις διεκδικήσεις για αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στην παιδεία που παράγουν οι πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου, που επιδιώκει να εμποδίσει την αγωνιστική  διεκδίκηση  και επιβάλλει την ιδεολογική χειραγώγηση, προκειμένου να κρατά τη νέα γενιά υποταγμένη.


Με την καταστολή, επιλέγει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους μαθητές που αγωνίζονται για όλα όσα δικαιούνται στη μόρφωση και τη ζωή . Ο αγώνας των μαθητών της Λαμίας που αντιμετωπίστηκε με αυταρχισμό δεν είναι ο μόνος. 'Εχουν προηγηθεί η Κεφαλονιά, τα Γρεβενά και το Ηράκλειο . Είναι κενό γράμμα για τους μαθητές τα πανηγύρια του υπουργού για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού στην πράξη ,η συγκυβέρνηση στήνει νέα "μαθητοδικεία".  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη διότι όχι μόνο δεν αποτρέπει αυτές τις παρεμβάσεις αλλά και διατηρεί σε ισχύ τη διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ ,που οδήγησε εκατοντάδες μαθητές στα «μαθητοδικεία» όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση, αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν στον "πάγο" τους αγώνες των μαθητών, θα πρέπει να έχουν στο νου τους - όπως αναφέρουν και οι μαθητές σε ψήφισμα καταδίκης των όσων έγιναν χτες στη Λαμία - ότι "δε μας φοβίζουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός, μας φοβίζει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι σε όλα αυτά που ζούμε".

    Απαιτούμε :

    Να σταματήσουν άμεσα οι απειλές και η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών

    Να αποσυρθούν  εδώ και τώρα όλες οι κατηγορίες  σε βάρος των  μαθητών.

    Να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους μαθητές και τον γονιό για το δίκαιο αγώνα τους.

    Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

    Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς συλλόγους  τα σωματεία, ,τους φορείς της Φθιώτιδας να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων. Να πάρουν θέση οι Δημοτικές και οι περιφερειακές αρχές του τόπου. Να πάρουν αποφάσεις για παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη 2016 στον Εισαγγελέα Φθιώτιδας και στην Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα!

Kαλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών