poster Άνοιξης

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας διοργανώνουν το Φεστιβάλ "Μουσική Άνοιξη στην πόλη", συμβάλλοντας στην πολιτιστική αφύπνιση της.

Ένα θεσμό, που από το 1999, είχε σαν όραμα να δημιουργήσει δρόμους επικοινωνίας και να προσφέρει μία νέα πραγματικότητα στα δρώμενα της πόλης μας με όχημα την Μουσική Τέχνη.

Νέοι σολίστες, σημαντικοί καλλιτέχνες, παιδαγωγοί, μουσικά σύνολα και σπουδαστές του ΔΩΛ προσεγγίζουν με το ποικιλόμορφο πρόγραμμα τους και τις εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της πόλης, τους συμπολίτες.

Μπορείτε να απολαύσετε κάθε μία από τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Μαρτίου 2023 έως τις 27 Μαΐου 2023.

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πολιτισμός στη Λαμία δε σταματάει ποτέ. Μας εμπνέει, μας εμψυχώνει, μας κάνει πιο αισιόδοξους. Η Λαμία και τη φετινή άνοιξη γίνεται η πόλη της μουσικής. Μουσική στους δρόμους, τις πλατείες, στην καθημερινότητά μας. Όσο δύσκολοι και απρόβλεπτοι και αν είναι οι καιροί μας, η δύναμη της τέχνης μας υπενθυμίζει πάντα ότι η Άνοιξη θα διαδέχεται τον χειμώνα. Το Ωδείο μας, οι μουσικοί της πόλης μας, τα μουσικά μας σύνολα μας οδηγούν σε μια άνοιξη χαράς που όλοι έχουμε ανάγκη. Σας καλώ λοιπόν να απολαύσετε αυτή τη μοναδική γιορτή.Υπόσχεση μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πόλη μας και τον πολιτισμό της αισιοδοξίας, της υψηλής ποιότητας και της αισθητικής.Καλή μουσική άνοιξη!»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάϊος

Εκπαιδευτικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με τίτλο «Το σύγχρονο Σαξόφωνο» & ΣΥΝΑΥΛΙΑ                          

Πρόκειται για ένα σεμινάριο του καλεσμένου μας από τον Ιταλία Nicola Magavero, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστας της γενιάς του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής αλλά και σε σπουδαστές άλλων πόλεων που θα το παρακολουθήσουν δωρεάν.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Αλ. Αινιάν» / 10:00

Η συναυλία των Nicola Magavero, Στάθη Μαυρομμάτη (Πρόεδρο Σαξοφωνιστών  Ελλάδος), Θάνο Φυσέκη (καθηγητή της τάξης Σαξοφώνου του Δ.Ω.Λ.) και τον Παναγιώτη Γιαννακάκη στο πιάνο, με έργα σε 1η παγκόσμια εκτέλεση.

Η συναυλία θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας / 20:30   

Συναυλία με τίτλο «Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο»

Το δημοτικό Ωδείο Λαμίας και η Δημοτική Χορωδία θα παρουσιάσουν διάσημα τραγούδια που έχουν ακουστεί την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Τραγούδια όπως "Υπομονή", Όνειρο δεμένο στο μουράγιο", "Ο γλάρος", " Έχω ένα μυστικό" και άλλα σε σύνθεση των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και ενορχήστρωση του συνθέτη Κωστή Κριτσωτάκη. 

Μουσική Διεύθυνση : Μιχάλης Παπαπέτρου

Δημοτική χορωδία Λαμίας

Σύνολο Δωματίου ΔΩΛ

Στην συναυλία συμμετέχουν στο τραγούδι η Νάντια Κοντογεώργη και ο Δημήτρης Ναλμπάντης. 

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας / 20:30

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.