Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ioan olympiaki floga 768x511

Ο Δήμος Λαμιέων καλεί να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι στη διέλευση και τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”.

Η λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία, στις 20 Απριλίου 2024. Ο αριθμός των Λαμπαδηδρόμων που θα συμμετάσχουν είναι 4. Το τμήμα της διαδρομής που διανύει κάθε λαμπαδηδρόμος (200 μ. περίπου) είναι καθορισμένο από Ε.Ο.Ε και μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να το τροποποιήσει.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, από τις 06-02-2024 έως τις 12/2/2024, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως λαμπαδηδρόμοι, στα  emaile.episkopou@lamia-city.gr και n.soufleris@lamiacity.gr (τηλ. επικοινωνίας 22310-39050).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε περίπτωση που ο Δήμος επιλέξει λαμπαδηδρόμο κάτω των 18 ετών, αυτό θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση της Ε.Ο.Ε και κατ’ εξαίρεση των κανονισμών. Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι στην ευχέρεια του Δήμου Λαμιέων, τηρώντας την Αρχή περί ισότητας των φύλων.

Ο λαμπαδηδρόμοι μπορεί να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

- Ολυμπιονίκες - συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες

- Διακριθέντες Ολυμπιακών αθλημάτων με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά - Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ)

- Οι διακεκριμένοι στις τέχνες, στα γράμματα και στην κοινωνική προσφορά.

- Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ).

Απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων, σύμφωνα με τον κανονισμό της οργανωτικής επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, μέλη του κοινοβουλίου, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων. Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά την αθλητική νομοθεσία και τους κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι με τη δήλωση συμμετοχής τους συναινούν ότι γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής και τους κανονισμούς GDPR που διέπουν τη διοργάνωση.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λαμιέων θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν αποκλειστικά για θέματα σχετικά με τη συμμετοχή σας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024».

Περισσότερα...