Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Επεκτείνεται σταδιακά το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς το βράδυ της Δευτέρας, με συμμετοχή εκπροσώπων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και Συντονιστικών Επιτροπών Μπλόκων από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στον Παλαμά Καρδίτσας, ευρεία σύσκεψη.



Δυναμική αναμένεται να είναι η αντίδραση των αγροτών για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ήδη πάνω από 800 τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφων των Σερρών έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ από την Τετάρτη προγραμματίζεται μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας στα Τέμπη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων για την ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην εθνική οδό. Οι αγρότες των Ομοσπονδιών έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ το κύριο μπλόκο θα στηθεί στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας, την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη σήμερα το βράδυ και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Μπλόκο στην Αργολίδα

Μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στον σταθμό του τρένου, αποφάσισαν να στήσουν, από μεθαύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, οι αγρότες της Αργολίδας, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου.
 
Υποδέχονται τον υπουργό με μπλόκα στην Κομοτηνή
Εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν να “υποδεχθούν” οι αγρότες της Ροδόπης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται στην Κομοτηνή μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ψήφισμα, που θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού και να προκαλέσουν “έναν διάλογο από μηδενική βάση”, όπως τόνισαν, για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο τη κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΗΓΗ ; news.gr