Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

“Πυρετώδεις” είναι εργασίες στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βελτιωμένη πρόταση προς τους αγρότες, αλλά και το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι παραμένει στον... αέρα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.


Η κυβέρνηση σκοπεύει να συναντηθεί πολύ σύντομα με τους αγρότες και δεν αποκλείεται αυτή η συνάντηση να γίνει το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής.
Κατά τη συνάντηση, θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων στους αγρότες, για το ασφαλιστικό και άλλα θέματα που τους αφορούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πακέτο της κυβέρνησης αναμένεται να “απαντήσει” στο 60% των αιτημάτων των αγροτών.
Μία από τις προτάσεις, θα είναι τρεις κλίμακες εισφορών στον ΟΓΑ με 12%, 15% και 20%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου, ανέφερε στη Βουλή ότι: "Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, τη δίκαιη και αναλογική κατανομή των φορολoγικών βαρών αντίθετα με την πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια".
"Προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για τους αγρότες" σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι πολλά από τα μέτρα στα οποία η αντιπολίτευση ασκεί κριτική, έχουν ψηφιστεί το καλοκαίρι από τα περισσότερα κόμματα της Βουλής και καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, "μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον αγροτικό τομέα".

Οι προτάσεις για το ασφαλιστικό
Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για το ασφαλιστικό, ώστε να είναι έτοιμη μόλις επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα. Όπως όλα δείχνουν, το “ψαλίδι” είναι αναπόφευκτο τόσο στις κύριες, όσο και στις επικουρικές συντάξεις.
Οι τρεις προτάσεις που εξετάζουν είναι:
- Στο 1% οι εργοδοτικές εισφορές
- Περικοπές στις πολύ υψηλές συντάξεις και πολλαπλές συντάξεις
- Στις επικουρικές, κλιμακωτά περικοπές από 170 ευρώ και πάνω

ΠΗΓΗ : newsit.gr