Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί πρόκληση μεν, αλλά είναι ζωτικής σημασίας. Το ίδιο και η φορολογική».

Με τη φράση αυτή ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ουσιαστικά ζήτησε περισσότερα μέτρα για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.
Ο Γάλλος επίτροπος της Κομισιόν επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Αναγνώρισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, πράγμα που παραπέμπει ευθέως στην ανάγκη λήψης πρόςθετων μέτρων. Επιπλέον ο Πιερ Μοσκοβισί επισήμανε με σημασία ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν φόρους και όχι μόνο όσοι δεν έχουν άλλη επιλογή, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα ευρύτερης συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας "πιστεύω ακράδαντα ότι μία ευρεία πολιτική συναίνεση θα αύξανε τις πιθανότητες επιτυχίας και θα μείωνε την αβεβαιότητα". Όσον αφορά στο προσφυγικό τάχτηκε υπέρ μίας συντονισμένης ευρωπαΐκής λύσης.

Τέλος για την οικονομία πρόεβλεψε ότι θα περνάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου και το 2017 θα πετύχει άνοδο 2,7%.

ΠΗΓΗ : newsit.gr