Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σέντρα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με ορισμένες αναμετρήσεις να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. «Τελικοί» τα ματς σε Αϊντχόφεν, Λισαβόνα και Κίεβο, όπου παίζονται είτε η πρόκριση, είτε η τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις του Betarades.gr.

 

Αρκεί το κίνητρο στους Τούρκους

Ξεκινάμε τα Προγνωστικά Champions League με την αναμέτρηση Ντιναμό Κιέβου – Μπεσίκτας, όπου επιλέγουμε το διπλό σε απόδοση 2.39. Με το κεφάλι ψηλά θέλει να αποχαιρετήσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η βαθμολογικά αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς σε αντίθεση με πέρυσι, όταν και κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, φέτος δεν θα συνεχίσει ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Το περασμένο Σάββατο ταξίδεψε στην έδρα της Βόρσκλα   Πολτάβα, όπου αν και προηγήθηκε με δύο γκολ μέσα σε 14 λεπτά, κατάφερε να ισοφαριστεί μέσα σε ένα εικοσάλεπτο σε 2-2 και βρίσκεται, έτσι, στο -10 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ, την οποία και αντιμετωπίζει την προσεχή Δευτέρα. Εντός έδρας στο πρωτάθλημα μετράει 6-0-2, ενώ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και επίθεση της κατηγορίας. Στην Ευρώπη από την άλλη, δεν τα πήγε και τόσο καλά, αφού ο βαθμός που απέσπασε με το 0-0 στην έδρα της Νάπολι την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν μόλις ο δεύτερος.

Από την άλλη, τη νίκη που θα της επιτρέψει να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αναζητήσει στο χιονισμένο Κίεβο η Μπεσίκτας, η οποία παραμένει αήττητη στον όμιλο (1-4-0), όμως είναι στην τρίτη θέση με επτά βαθμούς. Σε περίπτωση ισοπαλίας χρειάζεται ήττα της Νάπολι στην Πορτογαλία για να περάσει, καθώς σε ισοβαθμία με τους Ιταλούς έχει το πάνω χέρι. Προέρχεται από το εκτός έδρας 0-0 απέναντι στη «μισητή» Φενερμπαχτσέ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» για το πρωτάθλημα, με το οποίο διατήρησε τη μεταξύ τους διαφορά στο +4. Θα πρέπει, μάλιστα, να αισθάνεται ικανοποιημένη, αφού τελείωσε την αναμέτρηση χωρίς τελική στην εστία, όμως ούτε απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο από στημένες φάσεις. Εκτός έδρας μετράει 4-3-0 και βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Μπασάκσεχιρ. Λογική επιλογή η νίκη της Μπεσίκτας.

Προβάδισμα στη Βασιλεία

Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση Βασιλεία – Άρσεναλ, όπου επιλέγουμε τον 1 DNB σε απόδοση 2.50 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Στόχος η 3η θέση για τη Βασιλεία στο σημερινό ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, με τους πρωταθλητές Ελβετίας να αγνοούν τη νίκη μέχρι στιγμής. Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες συνθέτουν το σερί τους στη φετινή φάση των ομίλων, μάλιστα έχουν μείνει και άσφαιροι στα 3/4 τελευταία ματς. Σήμερα χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λουντογκόρετς, η οποία δοκιμάζεται στο Παρίσι και… λογικά θα χάσει. Βέβαια, ο κόουτς Ουρς Φίσερ ήταν ξεκάθαρος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Δεν πρόκειται να μπούμε με στόχο την ισοπαλία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Χρειάζεται να σκοράρουμε, ιδίως απέναντι σε μία ομάδα όπως η Άρσεναλ. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούμε σε… τέλεια μέρα». Η Άρσεναλ, από την πλευρά της, έρχεται στο σημερινό παιχνίδι έχοντας ήδη σφραγισμένο το εισιτήριο για τους «16». Αν θέλει να πάρει και την πρωτιά στον 1ο όμιλο, χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία υστερεί στην ισοβαθμία. Αήττητοι οι «κανονιέρηδες» στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (3-2-0), εκτός έδρας μετρούν το ισόπαλο 1-1 με την Παρί και το νικηφόρο 2-3 επί της Λουντογκόρετς. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για mind games, αλλά ο Βενγκέρ τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «δεν αποτελεί και… τεράστιο πρόβλημα αν τερματίσουμε δεύτεροι». Τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν, δε, ότι ο Αλσατός τεχνικός προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Δίνουμε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Δε χάνει η Μπλάκπουλ

Πάμε στο Λιγκ Τρόφι Αγγλίας, όπου επιλέγουμε το Χ2 της Μπλάκπουλ κόντρα στην Ντονκάστερ, σε απόδοση 1.91. Από τέσσερις σερί νίκες προέρχεται η Ντονκάστερ σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Φέργκιουσον επικράτησε των Έξετερ (3-1 εκτός έδρας), Χάρτλπουλ (2-1 εντός έδρας), Λέιτον Όριεντ (3-1 εντός έδρας) και Στίβενεϊτζ (4-3 εκτός έδρας). Στις 12 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε η Ντονκάστερ σε όλες τις διοργανώσεις γνώρισε μόλις μία ήττα, αυτή από την Πορτ Βέιλ στη διαδικασία των πέναλτι για το Λιγκ Τρόφι. Στις υπόλοιπες σημείωσε οχτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες. Απ’ την άλλη, την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε το προηγούμενο Σάββατο η Μπλάκπουλ, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 της Μπράκλεϊ Τάουν. «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η πρόκριση ήταν ένας μεγάλος στόχος μας. Σίγουρα δεν πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση, το σημαντικό είναι πως περάσαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μπλάκπουλ. Στο πρωτάθλημα το συγκρότημα του Μπόιερ γνώρισε μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια, αυτή από τη Μάνσφιλντ (1-0 εκτός έδρας) στις 22 Νοεμβρίου. Στα υπόλοιπα σημείωσε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Δείχνει σε καλύτερη κατάσταση η Μπλάκπουλ, που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διοργάνωση και θα τη στηρίξουμε.

Τη νίκη η Βενέτσια

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με το -3 της Βενέτσια στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λε Μαν για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ, σε απόδοση 1.88. Στην κορυφή του ομίλου Β βρίσκονται οι Βενέτσια και Λε Μαν, με ρεκόρ 5-2 και 6-1 αντίστοιχα, μετά τις νίκες τους, 69-73 επί Οραντέα για την Βενέτσια, 78-95 επί Άβτοντορ για τη Λε Μαν. Επίσης αμφότερες νίκησαν στα πρωταθλήματά τους το Σαββατοκύριακο, 78-80 στο Αβελίνο η Βενέτσια και 46-72 στην Ορλεάνη η Λε Μαν. Οι δυο τους δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν με αποκλεισμό, πιθανότατα θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα και ο σημερινός αγώνας θα κρίνει την τελική κατάταξη σε μεγάλο βαθμό. Το βαθμολογικό προβάδισμα το έχει η Λε Μαν που στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 68-49 όμως η Βενέτσια βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα μετρώντας οκτώ συνεχόμενες νίκες σε Champions League και ιταλικό πρωτάθλημα. Το πιθανότερο είναι να νικήσει η φορμαρισμένη Βενέτσια, άλλωστε η Λε Μαν δεν «καίγεται» για νίκη, αλλά αποκλείεται να καλύψει την διαφορά του πρώτου αγώνα. Επιλογή η Βενέτσια -3.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.