Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τετάρτη (18/01) σήμερα και το κουπόνι μας προσφέρει τη δυνατότητα για αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές. Καταλήγουμε, λοιπόν, σε τριάδα ποδοσφαιρικών προτάσεων από Σουπερλίγκ, Κύπελλο Ισπανίας και Κύπελλο Μεξικού. Το «μενού» ολοκληρώνεται με μπασκετική πρόταση από το FIBA Champions League. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προγνωστικών, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore!

Γκολ εκατέρωθεν στο «Θ. Κολοκοτρώνης»

Ξεκινάμε τις σημερινές προτάσεις στοιχήματος με την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό, επιλέγοντας το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. Ολοένα και καλύτερος παρουσιάζεται ο Αστέρας Τρίπολης το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την αρχή να γίνεται απ’ το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (άδικη ήττα 2-1 στο φινάλε). Ακολούθησαν τρεις διαδοχικές νίκες για τους Αρκάδες σ’ όλες τις διοργανώσεις, τελευταία εκ των οποίων το εμφατικό 4-1 επί του Παναιτωλικού. Όπως και με την ΑΕΚ (3-2), το «τρίποντο» ήρθε με ανατροπή για τους νικητές, οι οποίοι είχαν σε φοβερή ημέρα τον εξτρέμ Στανισάβλιεβιτς (δύο γκολ), αλλά και γενικότερα έκαναν ίσως την πιο γεμάτη φετινή τους εμφάνιση, φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση. Ανεβαίνουν οι γηπεδούχοι στη βαθμολογία, βρίσκονται στην 10η θέση με 18 πόντους, στο -4 πλέον απ’ την πεντάδα. Ο Αστέρας μετράει μόλις μια ήττα φέτος εντός έδρας, την υπέστη στο πρώτο ματς της σεζόν εναντίον του ΠΑΟΚ.

Πέντε σερί νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις ήταν αρκετές για τον Ολυμπιακό, που το Σάββατο υπέπεσε στην πρώτη γκέλα του 2017. Το εκτός έδρας 2-2 με τον Πλατανιά προκάλεσε εντύπωση και προβληματισμό, καθώς οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 0-2 στο 12’, έκαναν ό,τι ήθελαν τον αντίπαλο και έδειχναν να «καθαρίζουν» το παιχνίδι, ωστόσο στη συνέχεια «πλήρωσαν» τα σοβαρά αμυντικά λάθη. Και μόνο το γεγονός ότι οι Κρητικοί ισοφάρισαν πριν το φινάλε του 45λεπτου τα λέει όλα για την αμυντική ταραχή των Πειραιωτών, για την οποία τα ΜΜΕ «έδειξαν» κυρίως τον Βιάνα. Δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία, αφού ο Ολυμπιακός διατηρεί μεγάλη απόσταση απ’ τη δεύτερη θέση (+10), σήμερα έχει νέα απαιτητική έξοδο, ενώ το Σάββατο ακολουθεί δύσκολο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη.

Βγάζει… πείσμα η Κλαμπ Αμέρικα

Συνεχίζουμε με τον Άσσο της Κλαμπ Αμέρικα επί της Σάντος Λαγκούνα (απόδοση 1.81) στο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Μεξικού. Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέα σεζόν η Κλαμπ Αμέρικα. Μετά και την αναβολή της αναμέτρησης με την Τζαγκουάρες Τσιάπας, η ομάδα του Ρικάρντο Λα Βόλπε φιλοξενήθηκε από την Τολούκα, στην έδρα της οποίας και ηττήθηκε με σκορ 2-1. Το μοναδικό τέρμα από πλευράς φιλοξενούμενων σημείωσε στο 23ο λεπτό ο Αρόγιο, ο οποίος και ισοφάρισε έστω και προσωρινά σε 1-1, από το σημείο του πέναλτι. Έτσι, μετά και από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, η Κλαμπ Αμέρικα αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, όπου και μετράει μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Εν αντιθέσει με την αποψινή της αντίπαλο, η Σάντος Λαγκούνα παραμένει αήττητη μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό μια νίκη και μια ισοπαλία. Μετά το εκτός έδρας 0-0 με την Τίγκρες, η ομάδα του Χοσέ Μανουέλ ντε λα Τόρε φιλοξένησε την Βερακρούζ, της οποίας και επιβλήθηκε με 2-1. Θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι θα βγάλουν πείσμα σήμερα.

Προβάδισμα η Αλαβές

Η τρίτη και τελευταία ποδοσφαιρική μας πρόταση είναι το Διπλό Draw No Bet της Αλαβές επί της Αλκορκόν (απόδοση 2.30), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας (σ.σ: Draw No Bet σημαίνει «Ισοπαλία Όχι Στοίχημα», δηλαδή αν ο αγώνας έρθει ισόπαλος μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας). Για πρώτη φορά στην ιστορία της δίνει η Αλκορκόν το «παρών» σε προημιτελική φάση Κόπα ντελ Ρέι και το στοιχείο αυτό της δίνει από μόνο του ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να προχωρήσει… παραπέρα. Απέδειξαν οι Μαδριλένοι ότι αποτελούν… ομάδα Κυπέλλου, ένας χαρακτηρισμός που είχε «εφευρεθεί» μετά την προ ετών επική πρόκρισης επί της Ρεάλ. Στη φετινή διοργάνωση το σύνολο του Χούλιο Βελάσκεθ απέκλεισε κατά σειρά τις Χετάφε, Έλτσε, Εσπανιόλ (στα πέναλτι) και Κόρδοβα. Θα προσπαθήσει σήμερα να εκμεταλλευθεί τη δύναμη που της δίνει το «Σάντο Ντόμινγκο», όπου παραμένει αήττητη στα εννιά τελευταία παιχνίδια της για πρωτάθλημα και Κύπελλο (5-4-0). Την ίδια στιγμή, η πορεία της στη Σεγούντα Ντιβισιόν δεν είναι η ιδανική, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Αλαβές, από την πλευρά της, έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσει την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης και δε θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη. Η κληρωτίδα «έκλεισε το μάτι» στους Βάσκους, καθώς τους… έστειλε τη μοναδική ομάδα από τη Σεγούντα Ντιβισιόν που δίνει το «παρών» στα προημιτελικά. Το σύνολο του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο ξεπέρασε αρχικά με δύο νίκες (αμφότερες με 3-0) το εμπόδιο της Ταραγόνα στους «32», ενώ στους «16» απέκλεισε τη Λα Κορούνια με δύο ισοπαλίες (2-2 εκτός, 1-1 εντός), επωφελούμενο από την ισχύ του εκτός έδρας γκολ. Πολύ καλή, τηρουμένων των αναλογιών, η πορεία της ομάδας στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν (επέστρεψε φέτος μετά από μία δεκαετία), χαρακτηριστικό το σερί 2-3-1 στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Έχει… τύχες η Μακάμπι Ρισόν

Η σημερινή μπασκετική μας επιλογή είναι το χάντικαπ +3.5 πόντων για τη Μακάμπι Ρισόν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λε Μαν για το FIBA Champions League (απόδοση 1.80). Η Μακάμπι Ρισόν την «πάτησε» στο Σαράτοφ, δέχθηκε ανατροπή και ηττήθηκε 81-71 από την Άβτοντορ επομένως συνεχίζει με ρεκόρ 5-7 στον όμιλο Β. Η Λε Μαν διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου Β, με ρεκόρ 9-3, μετά τη νίκη 65-61 επί της Πινάρ. Η Μακάμπι Ρισόν έχει μπροστά της δύο αγώνες για να επιτύχει μια πρόκριση που πριν από μερικές εβδομάδες φαινόταν απίθανη αλλά «βόλεψαν» τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων και τώρα ελπίζει, προλαβαίνοντας ακόμα και την τέταρτη θέση. Θέλει νίκη σήμερα απέναντι στη Λε Μαν και το ενδεχόμενο να νικήσει θα ενισχυθεί αν νωρίτερα η Άβτοντορ έχει νικήσει στην έδρα της την Βενέτσια, κάτι που θα οριστικοποιήσει την πρωτιά της Λε Μαν. Η Λε Μαν λοιπόν θα είναι οριστικά πρώτη του ομίλου αν ηττηθεί νωρίτερα η Βενέτσια και σε διαφορετική περίπτωση απλά χρειάζεται μία νίκη τουλάχιστον στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, ή απόψε στο Ισραήλ ή την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της με την Άβτοντορ. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Μακάμπι Ρισόν είναι η παρούσα πρωταθλήτρια Ισραήλ και αυτό δίνει μια παραπάνω ώθηση στην ομάδα να προσπαθήσει να προχωρήσει στην διοργάνωση. Καλή επιλογή η Μακάμπι Ρισόν +3.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.