Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οι περισσότερες από εμάς σπαταλάμε αρκετή ώρα μπροστά απ’ την γκαρνταρόμπα μας μέχρι ν’ αποφασίσουμε τι ρούχα θα βάλουμε και πώς θα «ταιριάξουμε» σωστά τα παπούτσια και τη ζακέτα ή το παλτό μας.

 

Τα αξεσουάρ έρχονται σε δεύτερη μοίρα, όμως, όπως θα σας πει κάθε γυναίκα με αξιοζήλευτο στιλ, μπορούν να βελτιώσουν όλη μας την εικόνα και να κάνουν ένα αδιάφορο σύνολο να φαίνεται ξεχωριστό.

Γι’ αυτό, από εδώ και πέρα, προσπαθήστε ν' ακολουθείτε τους παρακάτω χρυσούς κανόνες.

1. Φοράτε μέχρι 3 ή 4 μεγάλα αξεσουάρ

Τα μεγάλα αξεσουάρ είναι στη μόδα, όμως κάποιες φορές μπορεί να το «παρακάνουμε» από τον… ενθουσιασμός μας. Για να «δείχνουν» περισσότερο, προτιμήστε να μην συνδυάζετε περισσότερα από 3 ή 4 μεγάλα αξεσουάρ μαζί και φροντίστε να είναι σε παρόμοιες αποχρώσεις για να μην «πνίξουν» το υπόλοιπο σύνολο.

2. Επιλέξτε τα κατάλληλα αξεσουάρ για να συμπληρώσετε το σύνολο, όχι να το «χαλάσετε»



Ανάλογα με τα ρούχα σας, πρέπει να διαλέξετε και τα αντίστοιχα αξεσουάρ. Αν για παράδειγμα, φορέσετε ένα απλό μαύρο φόρεμα, μπορείτε να το αναδείξετε με ένα κολιέ- υπερπαραγωγή που θα τραβάει τα βλέμματα. Αντίθετα, αν το σύνολό σας είναι αυτό που θέλετε να «φωνάξει», προτιμήστε να το συνδυάσετε με απλά (κυρίως μονόχρωμα) αξεσουάρ που θα το συμπληρώνουν.

3. Τα σετ ενδείκνυνται μόνο για μικρά κοσμήματα



Τα σετ δαχτυλίδι- κολιέ- βραχιόλι- σκουλαρίκια προτιμήστε τα μόνο για μικρά κοσμήματα για πιο σικ εμφάνιση. Τα μεγάλα κοσμήματα με το ίδιο σχέδιο μπορεί να «πνίξουν» το σύνολο και ενδεχομένως να το υπονομεύσουν.

4. Επιλέξτε το σωστό κολιέ για τη σωστή μπλούζα!



Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι’ αυτό ακόμα και το σχήμα του κολιέ πρέπει να ταιριάζει στο «κόψιμο» της μπλούζας. Δείτε τον αναλυτικό οδηγό στην παρακάτω φωτογραφία:

5. Η τσάντα δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια



Ο παλιός κανόνας που έλεγε ότι παπούτσια και τσάντα έπρεπε να ταιριάζουν χρωματικά, καταρρίπτεται- αντίθετα, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να κάνει το στιλ σας αδιάφορο, γι’ αυτό μην τον ακολουθείτε. Μπορείτε να «πειραματιστείτε» είτε με ένα ιδιαίτερο ζευγάρι παπούτσια είτε με μια πιο εκκεντρική τσάντα, αρκεί να επιλέξετε ένα από τα δύο κάθε φορά για να μην το παρακάνετε.

6. Προσοχή με τα αξεσουάρ των μαλλιών



Τα αξεσουάρ στα μαλλιά είναι από τις πιο trendy στιλιστικές επιλογές που όμως απαιτούν πολλή προσοχή. Φροντίστε να μην το «παρακάνετε» και να προτιμήσετε όσο το δυνατόν πιο απλά αξεσουάρ. Αποφύγετε για παράδειγμα τους κότσους- μαλλιά που φαίνονται ψεύτικοι, εκτός αν είναι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το χρώμα των μαλλιών σας και δεν ξεχωρίζουν. Αποφύγετε, επίσης, τα κοκαλάκια- λουλουδάκια που ταιριάζουν σε μικρότερες ηλικίες ή τις πιάστρες (φορέστε τις μόνο μέσα στο σπίτι).

7. Τα ογκώδη κασκόλ δεν συνδυάζονται με μεγάλους γιακάδες



Αν το παλτό σας έχει μεγάλο γιακά, προτιμήστε να φορέσετε ένα ζιβάγκο ή ένα φουλάρι πάνω από τη μπλούζα και κάτω από το παλτό για να ζεσταθείτε. Τα μεγάλα κασκόλ έξω από τα πανωφόρια δεν σας ζεσταίνουν ενώ κάνουν το σύνολο να φαίνεται «παραγεμισμένο».

8. Μανικιούρ και αξεσουάρ!



Ένα εκκεντρικό μανικιούρ δεν πρέπει να συνδυάζεται με μεγάλα ή με πολλά δαχτυλίδια. Το μανικιούρ- υπερπαραγωγή «φοριέται» με διακριτικά ή καθόλου μικρά δαχτυλίδια και βραχιόλια, ενώ ένα μονόχρωμο μανό μπορεί να συνδυαστεί ελεύθερα με πολλά αξεσουάρ.

9. Μην συνδυάζετε (εντελώς) διαφορετικά υλικά



Για παράδειγμα, ένα κολιέ από πέρλες δεν ταιριάζει με ένα χρυσό βραχιόλι που κάνει «μπαμ». Αντίστοιχα, ένα boho κολιέ δεν μπορεί να φορεθεί με ένα ασημένιο δαχτυλίδι. Φροντίστε τα κοσμήματα να έχουν παρόμοιο στιλ, αν δεν είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό.

10. Επιλέξτε το μέγεθος των αξεσουάρ ανάλογα με τον… σωματότυπό σας!



Οι στιλίστες πιστεύουν ότι τα αξεσουάρ πρέπει να είναι σε αρμονία με το σώμα μας, γι’ αυτό και η σιλουέτα μας παίζει ρόλο στο τι θα επιλέξουμε. Ενδεικτικά, για τις μικροκαμωμένες γυναίκες τα ιδανικά αξεσουάρ είναι ούτε τα πολύ μικρά ούτε τα πολύ ογκώδη. Οι αδύνατες καλό είναι να επιλέγουν μικρά κοσμήματα που θα υποστηρίξουν πιο εύκολα ενώ οι γυναίκες με μέσο βάρος έχουν το ελεύθερο να διαλέξουν ό,τι αξεσουάρ θέλουν. Αντίθετα, όσες έχουν λίγα κιλά παραπάνω, είναι προτιμότερο να μείνουν στα αξεσουάρ μεσαίου μεγέθους- κι αυτό γιατί τα μεγάλα κοσμήματα θα τους δώσουν περισσότερο όγκο.

ΠΗΓΗ : www.mama365.gr