Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Την ποινή των 10 χρόνων και 8 μηνών καθώς και 5 στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων  επέβαλε το Εφετείο Λαμίας στον 42χρονο Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος δικάστηκε σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για την ομηρία 5 σωφρονιστικών υπαλλήλων, την οπλοκατοχή και τις καταστροφές που προξένησε στο Μαλανδρίνο την άνοιξη του 2013.

Έπειτα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ, παρουσία και ελεύθερων σκοπευτών, ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές και απέτυχε η προσπάθειά του να δραπετεύσει απο τις φυλακές Μαλανδρίνου .


Απο τότε κρατείται  στις  φυλακές Δομοκού  απο όπου και μεταφέρθηκε στο Εφετείο Λαμίας , κάτω  απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας .
Στην απολογία του στο δικαστήριο εμφανίστηκε ψυχρός  και κυνικός λέγοντας   μετά την απόφαση πως <<...Δεν είμαι ούτε άγιος ούτε διάολος είτε με δικάσετε είτε όχι σε ενάμιση χρόνο θα είμαι έξω.>>



Σε 1,5 χρόνο συμπληρώνει τη ποινή των ισοβίων που του έχει επιβληθεί και σύμφωνα με το νόμο αποφυλακίζεται.

Απασχολεί τις ελληνικές αρχές εδώ και 15 χρόνια - Δολοφονίες, ναρκωτικά, καταδίκες και η θεαματική απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο, το 2006 - Σχεδίαζε επί μήνες την απόδραση
Αν και βρισκόταν  πάντα υπό αυστηρή επιτήρηση, λόγω των παράτολμων αποδράσεών του -ακόμα και με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα-, ο Αλκέτ Ριζάι είχε πάντα τον τρόπο να προμηθεύεται όσα χρειαζόταν με τη βοήθεια πιστών του φίλων. Το πώς θα τα έβαζε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μαλανδρίνου, το ρύθμιζε ο ίδιος!

Στις 21 Απριλίου 2012, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που είχε και τη σχετική πληροφορία, είχαν συλληφθεί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, ηλικίας 41 και 28 χρόνων, οι οποίοι πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία.

Όπως αποδείχθηκε, σκόπευαν να προμηθεύσουν τον Ριζάι με 213 γραμμάρια ηρωίνης, δύο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους και πέντε κάρτες SIM! Στην κατοχή των δυο επίορκων σωφρονιστικών είχαν κατασχεθεί τότε 1.050 ευρώ, μαζί με δύο βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορες κάρτες ανάληψης τραπεζών.

Ο 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ομολογήσει πως είχε παραλάβει όσα επρόκειτο να παραδώσει στον βαρυποινίτη από έναν άγνωστό του Αλβανό έναντι αμοιβής. Στο κελί του 39χρονου κρατούμενου, κατασχέθηκαν άλλα δυο κινητά που είχε προμηθευτεί παλιότερα. Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο Ριζάι κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών σε κατάστημα κράτησης.


Περισσότερα...