Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

17 συνολικά  μαθητές και ένας γονιός συνελήφθησαν σε νέα έφοδο της αστυνομίας  με τον εισαγγελέα σε σχολέια που τελούν υπο κατάληψη .
Αργά τις βραδυνές ώρες ο εισαγγελέας Λαμίας  βρέθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ που συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο και συνέλαβε 7 μαθητές ενώ στην συνέχεια  βρέθηκε στο 5ο Λύκειο Λαμίας, όπου εκεί συνέλαβε 10 μαθητές και ένα γονιό που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σχολέιο .


Είναι η δεύτερη φορά που γίνονται συλλήψεις  σε σχολέια που τελούν υπο κατάλήψη και η εισαγγελία τονίζει ότι όσο συνεχίζονται οι καταλήψεις θα συνεχίζονται και οι  έφοδοι .


Απο τη άλλη  οι συλλήψεις έχουν  φέρει την αγανάκτηση και την αντίδραση του ΚΚΕ Φθιώτιδας και της ΚΝΕ. Με κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τρομοκρατία και δηλώνουν ότι δεν <<   πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα όργανα της....>>

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

Με αστυνομία και εισαγγελέα απάντησε η κυβέρνηση και τα όργανα του αστικού κράτους στην κατάληψη των αγωνιζόμενων μαθητών σε σχολεία της πόλης.

Σήμερα τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας, προσήγαγαν 10 μαθητές και έναν από τους γονείς, που υπερασπιζόταν το αυτονόητο, το δικαίωμα των νέων να αγωνίζονται για την μόρφωση και το μέλλον τους,  τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας,  το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου προσήγαγαν  4 μαθητές.


Έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν μαθητές, γονείς των μαθητών και στελέχη του λαϊκού κινήματος της πόλης που απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού έγινε ταυτοποίηση των προσαχθέντων, ενώ άρχισαν την διαδικασία να συνταχτούν δικογραφίες.

Η τρομοκρατία για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών δεν πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα όργανα της. Τα προβλήματα στη μόρφωση και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη ζωή των νέων και των οικογενειών τους , όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, όπως λέει ο υπουργός παιδείας, αλλά οξύνονται ακόμα περισσότερο με την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. που ακολουθεί η κυβέρνηση και σφαγιάζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Η ανάκαμψη που τάζει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, δεν πρόκειται να φέρει καμιά ανακούφιση στα βάσανα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων

 

Μόνη λύση είναι η οργάνωση και η πάλη συντονισμένα του λαού και της νεολαίας ενάντια σε όλους αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα και τη δυνατότητα για καλύτερη ζωή. Η συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις στο λαϊκό κίνημα, που μαχητικά υπερασπίζονται και συμβάλουν αποφασιστικά σε μέτρα ανακούφισης του λαού απέναντι στην βαρβαρότητα που ζούμε, δημιουργώντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις για την οριστική λύση των προβλημάτων για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που μας επιβάλουν.