Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1992 ως η Παγκόσμια Ημέρα

των Ατόμων με αναπηρία.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για γενικευμένη ευαισθητοποίηση και σεβασμό προς στους συνανθρώπους μας με «ιδιαίτερες ικανότητες», από φορείς και τον καθένα μας ξεχωριστά, προκειμένου να υπάρξει η απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.

 

Tα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρία, κυρίως σε νομοθετικό επίπεδο.

Ωστόσο, υπάρχουν, ακόμη, πολλά που πρέπει να δρομολογηθούν, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων μέσων και ευκαιριών που εγγυώνται τη διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, την εργασία, την ισότιμη συμμετοχή στους θεσμούς, την ισότιμη πρόσβαση σε υποδομές, σε αγαθά και υπηρεσίες.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, έχουν έντονο χαρακτήρα, είναι χρέος της Πολιτείας και όλων μας η περαιτέρω κινητοποίηση.

Κινητοποίηση η οποία θα συμβάλλει ώστε η αυτονομία και η ισότιμη συμμετοχή των συνανθρώπων μας να αποτελέσει ένα ρεαλιστικό και εφικτό στόχο.