Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Είναι ημέρα υπενθύμισης του καθήκοντός μας να στεκόμαστε ενάντια στον ρατσισμό και στην περιθωριοποίηση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Είναι ημέρα υπογράμμισης ότι τα άτομα με ειδικές ικανότητες έχουν δικαίωμα στην ίση συμμετοχή τους στην κοινωνική, εργασιακή και πολιτική ζωή του τόπου.

 

Βασικός δείκτης πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία. Σε αυτή την κατεύθυνση, βασικό μέλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαχειριστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τις επιπτώσεις της πολυετούς οικονομικής κρίσης, η οποία μοιραία έχει πλήξει άνω του 10% του ελληνικού πληθυσμού που βιώνει κάποιο είδος αναπηρίας.

Γνώμονας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θεσμοθέτηση ενός κράτους δικαίου, το οποίο θα διασφαλίζει την ίση μεταχείριση όλων των κοινωνικών ομάδων και θα αφήνει πίσω του τη λογική του «φιλάνθρωπου κράτους». Είναι υποχρέωση και καθήκον μιας ευνομούμενης πολιτείας και όχι παραχώρηση και μεγαλοδωρία η συμπαράστασή της στα άτομα με αναπηρία.