Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τα παθήματα (από τη χιονόπτωση) να γίνουν μαθήματα (για τη δημοτική αρχή).

Ως "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ευχαριστούμε  τους εργαζόμενους του   Δήμου Λαμιέων και όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για να  ξεχιονιστεί ο τόπος μας   και να επανέλθουν η Λαμία και οι Κοινότητές μας σε κανονικούς ρυθμούς.
           Η δημοτική αρχή, παρά την έγκαιρη και έγκυρη   ενημέρωση της   μετεωρολογικής υπηρεσίας για χιονόπτωση (και) στην περιοχή μας, αρχικά ολιγώρησε    και στην πορεία δεν πέτυχε συντονισμό. Δεν κατάφερε να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που έπρεπε να μετακινηθούν   είτε   για   λόγους     υγείας    είτε για επαγγελματικούς είτε για άλλους λόγους. Δεν ήταν αποτελεσματική στον εκχιονισμό στο Κέντρο πόλης, στις Συνοικίες και στις Κοινότητες.

´Ηταν όμως έντονη η παρουσία της σε μέσα μαζικής επικοινωνίας όπου προσπάθησε (συχνά με επικουρία...)   να παρουσιάσει  "το άσπρο μαύρο" !  Καλούμε την δημοτική     αρχή     για   αυτοκριτική,   καλύτερη    προετοιμασία,    λιγότερα   λόγια   και περισσότερα έργα !
           Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα στους συντοπίτες μας: στο χιονιά (αλλά και σε κάθε τομέα    της   καθημερινής    μας     ζωής)     να   λειτουργούμε   ως   υπεύθυνοι      πολίτες συμμετέχοντας με τις δυνάμεις μας στην υποστήριξη των ενεργειών   στην κατεύθυνση να λυθούν προβλήματα. Το να ξεχιονίζουμε τα πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια μας ή   και των γειτόνων    (ειδικά   όταν   αυτοί    είναι   ανήμποροι),  αξίζει και δεν κοστίζει !

Το να συμμετέχουμε εθελοντικά για υποστήριξη συνανθρώπων μας, έχει τη δική του -μεγάλη- αξία ! Το να κρατάμε τα απορρίμματά  μας στους εξώστες μας σε κατάλληλους κάδους ή τσάντες      γνωρίζοντας   ότι  η αποκομιδή τους    είναι    πολύ   δύσκολη, πρέπει   να αυτοεπιβάλλεται !
Τα παθήματα (από τη χιονόπτωση) να γίνουν μαθήματα (για τη δημοτική αρχή) !

Γ. Σαγιάς