Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Άδικη» χαρακτήρισε την ανησυχία των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, απο την Λαμία όπου βρέθηκε και είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και αγρότες .
Ο  κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι «το 85% των αγροτών θα έχουν φέτος απο πολύ έως λίγο μειωμένες  οικονομικές υποχρεώσεις» και  επανέλαβε  τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μείωση του κόστους παραγωγής στην κτηνοτροφία και ιδιαίτερα για τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών, που, όπως είπε, «αποτελούν το 70% του κόστους παραγωγής».



Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία, ανακοίνωσε ότι «από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή από τα ειδικά συνεργεία του ΕΛΓΑ» και τόνισε ότι «ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να έρθει πιο κοντά στους αγρότες και οι αγρότες να δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον ΕΛΓΑ».

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες και ετοιμάζονται ο αναπληρωτής Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης  δήλωσε ....
«Σεβόμαστε απολύτως όλες τις κινητοποιήσεις.  Δε γίνονται όμως πάντα όλες για τον ίδιο λόγο . Άλλες γίνονται γιατί υπάρχουν αιτήματα τα οποία είναι πάντα σεβστά και  άλλες γιατί κάποιοι θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως κάποιοι που βγαίνουν στο δρόμο για να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Είναι σεβαστή η άποψη σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και υπάρχουν και παραδείγματα χώρων στις οποίες επικρατούν καλύτερες συνθήκες έξω από την ΕΕ.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που βγαίνουν στους δρόμους για να ρίξουν την κυβέρνηση. Με αυτούς δεν μπορούμε ούτε να συζητάμε.»


Το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός  συναντήθηκε με ομάδες παραγωγών ,προέδρους Ενώσεων και Αγροτικών Συλλόγων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν κάθε κλάδο της αγροτικής παραγωγής . Στις τοποθετήσεις τους  οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα .




«Η κυβέρνηση τηρεί μέχρι κεραίας αυτά που συμφώνησαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό πριν από λίγους μήνες, δηλαδή τα 25 σημεία», απάντησε  ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι «οι υπηρεσίες είναι σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα για τέτοιες περιπτώσεις και όπως ενημερώθηκα από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, θα ανταποκριθούμε άμεσα και πολύ σύντομα θα δοθούν οι αποζημιώσεις».

 
 Στη συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο ηταν παρόντες οι βουλευτές Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Σακελάρης ,αλλά και στελέχη του υπουργείου .



 

Περισσότερα...