Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

<< Δεν  υπάρχει κανένας λόγο για να πάμε σε πρόωρες εκλογές .  Δεν υπάρχει λόγος για μία χώρα που η οικονομία της έχει σταθεροποιηθεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές . >>

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων από την Λαμία  ο αναπληρωτής Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης  Γιάννης Τσιρώνης  σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα . Όπως δήλωσε η κοινή λογική  είναι να μην πάει μία χώρα σε εκλογές όταν δεν συντρέχει  κάποιος σοβαρός ή εθνικός λόγος .

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εθνικός λόγος  ενώ τα όσα ακούγονται  και γίνονται με την γειτονική χώρα την Τουρκία είναι για εσωτερική κατανάλωση και όχι για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές  συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός .

Ο κ. Τσιρώνης λίγο νωρίτερα  είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη με επίκεντρο συζήτηση τόσο για αγροτικά ζητήματα όσο και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο πρωτογενής τομέας θα είναι βασικός πυλώνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας, Αποστόλης Καραναστάσης, Αθανάσιος Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μπούκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαμίας Παναγιώτης Ριζάκος.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης επισήμανε στον κ. Τσιρώνη:

  • Την αναγκαιότητα καταγραφής και γρήγορης ολοκλήρωσης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης για τις καταστροφές που υπέστη η φυτική και ζωική παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,
  • την μείωση του κόστους παραγωγής,
  • το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων αναδασμού με τα παράλληλα εγγειοβελτιωτικά έργα,
  • την κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών δικτύων στον κάτω ρου του Σπερχειού και την υλοποίηση του προγράμματος απονιτροποίησης σε ολόκληρη τη κοιλάδα,
  • τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Τοπικές Κοινότητες από τις οποίες διέρχεται ο Σπερχειός,
  • την μετατροπή του υφιστάμενου Τ.Ο.Ε.Β. Συκάς σε Ανατολικής Βίστριζας, μέσω της επέκτασης της περιοχής δικαιοδοσίας του, καθώς και την ουσιαστική στήριξη όλων των Τ.Ο.Ε.Β,
  • την ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας,
  • την αξιοποίηση της γεωθερμίας για αγροτική παραγωγή,
  • την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου του.

Ο Δήμαρχος ζήτησε, τέλος, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υποστηρίξει και να συνδράμει την πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων να καταθέσει φάκελο για την ανακήρυξη της ιστορικής γέφυρας του Γοργοποτάμου ως στοιχείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, αίτημα που διατυπώθηκε πριν δέκα περίπου χρόνια από τους Οικολόγους Πράσινους.

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη κλιμακίων του ΕΛΓΑ και γεωπόνων του Δήμου, για μια πρώτη εκτίμηση των καταστροφών που υπέστη το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από την πρόσφατη κακοκαιρία, θα πραγματοποιηθεί αύριο.