Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 Ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους  ετοίμασε  ο φιλανθρωπικός σύλλογος ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .
Το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάϊο περιλαμβάνει ...τα πάντα . Και πάρτυ , και εκθέσεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκδρομές και καλλιέργεια πνεύματος .
Η αρχή γίνεται το Σάββατο 21 Ιανουαρίου  με τα χρώματα της μουσικής

                                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΜΑΙΟΥ 2017

                                                 

 

Σάββατο 21/1/2017

Ώρες 11π.μ.-1μ.μ.και 5μ.μ.-7μ.μ.

 

«ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

 

Δημοτική Πινακοθήκη

«Αλέκος Κοντόπουλος»

Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς

 

     

         O Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» και η μουσειοπαιδαγωγός Ηλιάνα Ζιώγα προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην υπέροχη μουσικοπαιδαγωγική εκδήλωση «Τα χρώματα της μουσικής» στη  Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος» στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς στο πλαίσιο της παρουσίασης των εκδηλώσεων με τίτλο «Μυχιοθήκη» της εικαστικού λογοτέχνιδος Νίκης Βλάχου.  Τα παιδιά μέσα σ΄ένα ονειρικό εικαστικό περιβάλλον θα «ξεναγηθούν» στον υπέροχο κόσμο της μουσικής και της κίνησης και μέσα από υπέροχες κατασκευές θα δημιουργήσουν ένα κόσμο με νότες, χρώματα, όνειρα και ευαισθησία.   

 

 

 

Κυριακή 12/2

 Ώρες 11π.μ.-3μ.μ.και

5μ.μ.-8μ.μ.

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

 

Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ

 

 

     Αποκριάτικο Παιδικό Πάρτυ.  Διασκέδαση, χορός, μουσική, κουκλοθέατρο με την Τασούλα Ξηρομερίτου, κατασκευή αποκριάτικων μασκών και καπέλων με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικοκινητικά παιχνίδια και αποκριάτικες κατασκευές με την Ηλιάνα Ζιώγα.  Αποκριάτικο μακιγιάζ με το κατάστημα καλλυντικών THE BODY SHOP.  Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία Λαμίας Ζωγραφιά και Λιλιπούπολη, τα γυμναστήρια- σχολές χορού Εν κινήσει και  Little Womans Club,  απασχολώντας τα παιδιά με μουσικοκινητικά παιχνίδια. Παράλληλα στους μικρούς μας φίλους θα προσφέρονται    λιχουδιές και πολλές-πολλές εκπλήξεις.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

 

 

 

Δευτέρα 6/3

 Ώρα 6μ.μ.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σκληβανιώτου 5

 

 

    Απογευματινός καφές ή τσάι με νηστίσιμα εδέσματα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως  Φθιώτιδος.

  

Η Κατερίνα Σχίζα-Χαλεπλή, Θεολόγος, MSc Φιλοσοφίας θα αναδείξει με ομιλία της το επίκαιρο θέμα «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μέρος της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

   Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος .

 

 

 




 

Τρίτη 14/3/2017

Ώρα 11π.μ.-7μ.μ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

Γραφεία του Συλλόγου

Διάκου 24-Λαμία

 

 

       Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.  Οι αρχαιρεσίες  θα διεξαχθούν  στα γραφεία του Συλλόγου Διάκου 24, και ώρα 11π.μ.-7μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Οι επιθυμούντες να συμμετέχουν σαν υποψήφια μέλη του Δ.Σ. ή της Ελεγκτικής Επιτροπής παρακαλούνται μέχρι 8/3 να καταθέσουν την αίτησή τους στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Τετάρτη 6-8μ.μ. Παρακαλούμε θερμά τα μέλη μας για τη συμμετοχή τους στις  εν λόγω διαδικασίες.  

 

 

 

 

 

Σάββατο του Λαζάρου 8/4/2017 ώρα 9π.μ.-8μ.μ-

και

Κυριακή των Βαίων 9/4/2017

ώρα 11π.μ-8μ.μ.

 

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ»

 

Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ

   

       Διήμερη Πασχαλιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ».  Φέτος  για τη καλύτερη διοργάνωση και τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση,  η διήμερη Πασχαλιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά «Ω Γλυκύ μου ΄Εαρ»  θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο "ΣΑΜΑΡΑΣ".        

    Σ’ ένα Πασχαλιάτικο σκηνικό θα έχετε τη δυνατότητα να χαρείτε και να διαλέξετε τις Πασχαλιάτικες λαμπάδες σας από μια μεγάλη, πρωτότυπη και αξεπέραστη συλλογή, φιλοτεχνημένες από καταξιωμένους καλλιτέχνες και από μέλη του συλλόγου μας.          

    Επίσης υπέροχα είδη πασχαλιάτικης διακόσμησης (διακοσμητικά αυγά, συνθέσεις κλπ) .θα θαυμάσετε τα λευκά χειροποίητα είδη (πασχαλιάτικα τραπεζομάντηλα!!! ποδιές, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες) κ.α 

    Θα απολαύσετε και θα γευθείτε από την ευφάνταστη Ρουμελιώτικη  παραδοσιακή  κουζίνα τα φαγητά μας: μπακαλιάρο σε διάφορες εκδοχές, θαλασσινά, σουπιές με χόρτα, γίγαντες, πολλές πίτες και μια μεγάλη ποικιλία από κουλουράκια λαμπριάτικα και νηστίσιμα, τσουρέκια, κέικ, χαλβάδες κ.α.

      Σας περιμένουμε όλους με την οικογένεια σας, τα βαφτιστήρια και τους φίλους σας να έρθετε σ´ αυτή την πανέμορφη πασχαλιάτικη φιλανθρωπική αγορά για να κάνουμε την άλλη-λεγγύη πράξη και να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

 

 

 

 

 

 

4ήμερη Εκδρομή

 

28,29,30/4 και 1/5

 

ΓΥΘΕΙΟ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΜΑΝΗ-ΜΥΣΤΡΑ

 

 

 

  

4ήμερη Εκδρομή.  Διαμονή στο βραβευμένο, πολυτελές                  4 αστέρων    ΤHIRIDES  Beach Resort στο Γύθειο - παραλία του Μαυροβουνίου,  έναν τόπο από τους γοητευτικότερους της πατρίδας μας.

    ΓΥΘΕΙΟ το γραφικό. Με αφετηρία το Γύθειο θα ανακαλύψουμε κάστρα  και πύργους που η ιστορία τους κρύβει διηγήσεις αιώνων. Μια βόλτα στο Μαράθι στον Πύργο του Τζανετάκη και το φάρο, στο αρχαίο θέατρο, στα γραφικά σοκάκια με τα ενδιαφέροντα νεοκλασικά.  Ιδανική ώρα για να περπατήσετε στη τεράστια παραλία του το σούρουπο,  για ένα ρομαντικό  ενδιαφέροντα περίπατο  που θα διαρκέσει  ώρα και θα κλείσει ευχάριστα σε μια από τις παραλιακές ταβερνούλες, ατμοσφαιρικά cafe και όμορφα μπαράκια της περιοχής.

      Η αποκάλυψη της ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ. Θα γεμίσετε με εικόνες και γεύσεις στην  καλά  κρυμμένη παλιά πόλη  που θα σας χαρίσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

 

   ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ από τα ωραιότερα πλωτά σπήλαια του κόσμου με σταλακτίτες σε αποχρώσεις του ροζ, λευκού, κόκκινου και σοκολατί.
      ΛΙΜΕΝΙ  γραφικό λιμανάκι, παλιό ορμητήριο πειρατών. Διαθέτει ωραία ταβερνάκια και cafe. H θέα στη διαδρομή είναι εντυπωσιακή.
     ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΑΙΝΑΡΟ εδώ τελειώνει η γη...Ο φάρος του Ακροταίναρου περικυκλωμένος από τη θάλασσα μα αγέρωχος άγρυπνος φρουρός. Ένα καταπληκτικό κτίσμα, ένας θησαυρός και πολλά ανείπωτα συναισθήματα.

      ΒΑΘΕΙΑ, στη ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ. Εικόνα ψεύτικη σαν καρτ ποστάλ οι πύργοι του 18ου και 19ου αιώνα που στέκουν αγέρωχοι  και αποτελούν  μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Αγναντεύει το πέλαγος και το ηλιοβασίλεμα...

     ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ  το "Γιβραλτάρ της Ανατολής "η το "πετρωμένο καράβι" του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου που γεννήθηκε εδώ. Σπίτια από πέτρα, θολωτά σοκάκια, βυζαντινές εκκλησίες και ενετικά αρχοντικά μια μαγική και σιωπηλή βυζαντινή και βενετσιάνικη καστροπολιτεία....Ανακαλύψτε τη!

     ΜΥΣΤΡΑΣ  με τα επιβλητικά τείχη και τις βυζαντινές εκκλησιές. Μια καστροπολιτεία που ισορροπεί ανάμεσα στον απόκρημνο βράχο του Ταϋγέτου, που αγναντεύει από ψηλά τον λακωνικό κάμπο. Αποτελεί πηγή για τη γνώση της  ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δυο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.


     Κόστος συμμετοχής κατ΄άτομο:  215 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 4ημέρες/3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο.

Πρωινό σε μπουφέ βασισμένο σε παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής γης, με γεύσεις και συνταγές από την Ελληνική Παραδοσιακή Μανιάτικη κουζίνα.

Όλες οι μετακινήσεις γίνονται με πολυτελές πούλμαν. 

Για καλύτερη εξυπηρέτηση κάντε έγκαιρα τη κράτησή σας.  Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/2/2017.

 

 

 

 

 

Κυριακή 14/5/2017 Ώρα 12π.μ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

 

«ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ»

 

       Στην αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου. Mια συναρπαστική ιστορία που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του.   Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο συγγραφέας και εκπρόσωποι του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ». Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για ενίσχυση του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά και θα διασκεδάσουν.  Επίσης θα διατίθενται  λουλούδια και πρωτότυπες  συνθέσεις προσφορά στη μητέρα για τον πολύπλευρο ρόλο της.  Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής:  κ.κ.  Μαρία Παναγοπούλου τηλ. 6974931895, Λίνα Πετροπούλου 6973533922,  Ζωή Ταξίδη 6972282833 και στα γραφεία του Συλλόγου 22310-38539.             

Κρατήστε και διαδώστε το πρόγραμμά μας.  Δώστε το παρόν αγάπης με τη συμμετοχής σας στις εκδηλώσεις μας. 

«Γίνετε πρεσβευτές του έργου μας και της προσπάθειάς μας».