Άγνοια για τις προθέσεις του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Εθνικής Ασφαλιστικής και ταυτόχρονα αμφιβολία για το πώς θα συνεχίσει –ως έχει , μέσω Bancassurance, με άλλες διαδικασίες- την λειτουργία της.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρείας εκφράζει την ανησυχία του και απευθύνει ανοιχτή επιστολή με ερωτήματα και καταγγελτικό λόγο προς τους διοικητικά και πολιτικά αρμοδίους.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«…… σε λίγες ημέρες η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, η Εθνική Ασφαλιστική, θα έχει πουληθεί σε ξένο fund! Θα πουληθεί από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και την Κυβέρνηση, που μέχρι και πριν λίγες ημέρες δήλωναν ότι δεν είναι αναγκαία η πώληση και μάλιστα εγγράφως…...

Με την υπογραφή –εννοείται της συμφωνίας- περισσότερα από 3 δις. ευρώ σε επενδύσεις θα "μεταναστεύσουν" σταδιακά το εξωτερικό, προς όφελος άλλων οικονομιών και σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας. Θα τεθεί επίσης σε εφαρμογή ένα άγνωστο επιχειρηματικό σχέδιο, το σχέδιο των αγοραστών που δεν το έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει.  

Αλήθεια τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με την Εθνική Ασφαλιστική οι νέοι ιδιοκτήτες;  Μήπως θέλουν απλώς την διαχείριση των 3 δις. ευρώ αποθεματικών; Μήπως στη συνέχεια την κόψουν κομμάτια όπως βοά η ασφαλιστική πιάτσα; Μήπως θα την αποψιλώσουν από τα δίκτυα για μείωση κόστους και θα αρκεστούν στη συνεργασία τους με την τράπεζα;

Δεν έχουμε ακόμα καμία ένδειξη των προθέσεών τους.

Αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή τους, στην πώληση της εταιρείας, σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν από τις πολιτικές και διοικητικές θέσεις που τώρα κατέχουν. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι όμως της Εθνικής Ασφαλιστικής θα είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την ολότητα και την ελληνικότητα της Εταιρείας τους.

Και θα είναι αυτοί, οι ίδιοι εργαζόμενοι, που λοιδορήθηκαν στο παρελθόν, ως "συντεχνίες", ως "αντιπαραγωγικοί", ως "δημόσιοι υπάλληλοι" ως "εμπόδιο" στην ανάπτυξη της, στην έκφραση ενδιαφέροντος από μεγάλους επενδυτές. Όμως αυτοί που τους κατηγορούσαν, υποχρεούνται τώρα να αναγνωρίσουν ότι τελικά η Εθνική Ασφαλιστική άξιζε και αξίζει πολλά.

Άξιζε και αξίζει πολύ περισσότερα από ότι την υπολόγισαν στα βιβλία τους με στενά λογιστικά κριτήρια. Άξιζε και αξίζει γιατί οι άνθρωποί της είναι η μεγαλύτερη αξία της. Ποιοι τελικά την υποτιμούσαν συνεχώς και γιατί άραγε;

Ο Σύλλογος των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής δηλώνει ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για να λειτουργεί η εταιρεία προς όφελος των ασφαλισμένων της, των συνεργατών της, των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας». 

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

ΠΗΓΗ: www.insurance-eea.gr