Την ευκαιρία να αυξήσουν τη σύνταξή τους ή ακόμη να λάβουν και δεύτερη ανταποδοτική  σύνταξη έχουν χιλιάδες διπλοασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων αρκεί να σπεύσουν στα πρώην Ταμεία τους έως 31/3/2018 και να υποβάλουν αίτηση.

 

Τα νέα δεδομένα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και επεξεργασίας για τη λήψη ορθών και κυρίως προσοδοφόρων αποφάσεων από τους ασφαλισμένους καθώς μπορούν να τους εξασφαλίσουν μία γενναία προσαύξηση του εισοδήματός τους.

Τα βήματα για συνυπολογίσουν οι δικαιούχοι το χρόνο για το δεύτερο φορέα

  1. Για να λάβει σύνταξη ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε ένα εκ των δύο Ταμείων, όχι δηλαδή υποχρεωτικώς και στα δύο.

  2. Το Ταμείο που θα καταστεί αρμόδιο να εκδώσει τη σύνταξη θα πρέπει να προβεί στην κατάρτιση τριών σεναρίων υπολογισμών, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος  θεμελιώνει ταυτοχρόνως συνταξιοδοτικό δικαίωμα και στα δύο Ταμεία και μάλιστα να καταλήξει στο πιο επωφελές για εκείνον ποσό συνταξιοδοτικής παροχής.

  3. Τα σενάρια αφορούν στη λήψη εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης από το Δημόσιο ή άλλον φορέα ασφάλισης και δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη από τον άλλο φορέα, τη λήψη ανταποδοτικής σύνταξης  από το Δημόσιο και την προσαύξηση σύνταξης από τον έτερο φορέα ασφαλιστής και τη λήψη εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης από το ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών κ.λ.π και προσαύξηση σύνταξης από το Δημόσιο.

  4. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης  από 13/05/2016 έως και 31/12/2016 σε ένα Ταμείο θα λάβουν σύνταξη υποχρεωτικά και για τα χρόνια που έχουν διανύσει στο άλλο Ταμείο, ακόμη και αν δεν το έχουν αιτηθεί, ενώ μπορεί να συνεχίζεται κανονικά η δραστηριότητα και η ασφάλισή τους στο άλλο Ταμείο με ενεργοποίηση όμως των διατάξεων περί απασχόλησης συνταξιούχων( περικοπή 60%). Τα ανωτέρω εφαρμόζονται καις ε περίπτωση υποβολής αίτησης  συνταξιοδότησης εκ μέρους των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 και μετά.

  5. Όλοι οι διπλοασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης καλούνται να σπεύσουν στα Ταμεία μέχρι τις 31/3/2018.

  6. Οι παραπάνω υποψήφιοι συνταξιούχοι  μετά την έκδοση της σύνταξής τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω εάν συνεχίζουν να εργάζονται και να σφαλίζονται αναγκαστικώς στο άλλο Ταμείο θα θεωρούνται απασχολούμενοι συνταξιούχοι και η σύνταξή τους θα μειώνεται κατά 60%.
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr