Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει ένα ακόμη σοκ με όσα προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις να... πετσοκόβονται, ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν παίρνει στα χέρια του μαστίγιο και... καρότο. Από τη μια τα καλά λόγια και από την άλλη τα... «μηνύματα».



Ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Επίτροπος μπορεί να αποθέωσε την ελληνική κυβέρνηση για τα όσα έχει κάνει, όπως είπε, από το καλοκαίρι αλλά δεν "ξέχασε" να στείλει και ένα σαφέστατο μήνυμα: πως όσα έχει δεσμευτεί για το ασφαλιστικό, πρέπει να τα κάνει.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να υπάρξει μια πραγματική μεταρρύθμιση του» είπε ο Μοσκοβισί μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (04.01.2016) στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο iTele.

Εκτίμησε δε ότι «η ελληνική κρίση ανήκει στο παρελθόν και όσα έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση από το καλοκαίρι είναι πραγματικά μια επιτυχημένη πορεία».

ΠΗΓΗ : newsit.gr