Η Χιλή ύστερα από 28 χρόνια θα είναι και πάλι παρούσα σε τελικό του COPA AMERICA, καθώς επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό του Περού, με 2-1 με δύο τέρματα του Βάργκας και ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 21’ με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Ζαμπράνο).


Το Περού έπαιζε από το 21’ με 10 παίκτες, μετά τη σωστή αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ζαμπράνο, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αρανγκί.

Αυτή η φάση ήταν σαφώς καθοριστική, καθώς έκτοτε οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα του Γκαγιέσε και τα κατάφεραν στο 43’ όταν και ύστερα από χαμηλή σέντρα του Σάντες, ο Αρανγκίς δεν βρήκε την μπάλα, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Γκαγιέσε. Αποδέκτης της έγινε ο Βάργκας που και με την βοήθεια της τύχης, νίκησε τον Περουβιανό πορτιέρε για το 1-0.

Στο 60' ύστερα από βαθιά μπαλιά του Γκερέρο και γύρισμα του Αντβίνκουλα, ο Γκάρι Μεδέλ, άθελα του, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπράβο, ισοφαρίζοντας για το Περού σε 1-1.

Τρία λεπτά μετά ο Βάργκας με βολέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Ρόχας, Αλμπορνόζ (46’ Μένια), Ντίαζ (46’ Πιζάρο), Αρανγκίς, Βιδάλ, Βαλντίβια (86’ Γκουτιέρεζ), Σάντσες, Βάργκας.
Περού: Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Άσκουες, Βάργκας, Λομπατόν (73’ Γιοτούν), Μπαγιόν, Φαρφάν, Κουέβα (27’ Ράμος), Καρίγιο (73’ Πιζάρο), Γκερέρο.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr