Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, όντας αποφασισμένο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στα προκριματικά. Η “γαλανόλευκη” έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 6', αλλά η κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου πέρασε λίγο άουτ από την εστία της Φινλανδίας.



Ο Φορτούνης οργάνωνε άψογα το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο μέσος του Ολυμπιακού προσπάθησε, μάλιστα, να παραβιάσει την εστία της Φινλανδίας δύο φορές, αλλά αμφότερα τα σουτ του πέρασαν λίγο άουτ από την εστία του Χραντέσκι.

Ο Καρέλης άγγιξε το 1-0 στο 55', η κεφαλιά του, όμως, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα σφυροκοπούσαν την άμυνα της Φινλανδίας, αλλά αδυνατούσαν να παραβιάσουν την εστία των Σκανδιναβών.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου θέλει την ομάδα, που χάνει πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρει, να δέχεται τελικά το γκολ. Έτσι και έγινε απόψε στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με τον Πονγιαπάλο στο 75' – κόντρα στη ροή του παιχνιδιού - να εκμεταλλεύεται τα τραγικά λάθη της ελληνικής άμυνας και να εκτελεί από κοντά τον Καρνέζη, κάνοντας το 0-1.

Οι διεθνείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν ούτε καθαρό μυαλό αλλά και ούτε ψυχικά αποθέματα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν ούτε μία σοβαρή φάση μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (85' Ταχτσίδης), Τζιόλης, Φορτούνης, Καρέλης (77' Φούντας), Αραβίδης (67' Κονέ), Μήτρογλου.

Φινλανδία: Χράντεσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοίβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ, 79' Ματίλα), Πούκι (67' Πογιανπάλο).

ΠΗΓΗ : newsit.gr