Για 2η συνεχόμενη χρονιά δίνουν το παρών με εκθεσιακό χώρο.

Τα εντυπωσιακά στρατιωτικά εκθέματα που βρίσκονται σε υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, αναμφισβήτητα προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων. Αρματα μάχης, Λέοπαρντ, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, όχημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων κ.λπ. δεν έχουν περάσει απαρατήρητα, με την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων τη φετινή χρονιά να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Παράλληλα, το περίπτερο, που βρίσκεται σε άλλο χώρο, έχει διακλαδική μορφή και χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει εκθέματα και των τριών Κλάδων, καθώς και του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Θεσσαλονίκης.  
Ο Ελληνικός Στρατός ζυμώνει, ψήνει και μοιράζει ψωμί, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο στους επισκέπτες καθώς, συμμετέχει στη διοργάνωση με ένα κινητό αρτοποιείο εκστρατείας. Επίσης, στο χώρο υπάρχει και ένα Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία ώρα, 4-8 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου, καθώς και διάφορα στρατιωτικά οχήματα.

Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να μπουν μέσα αλλά και να φωτογραφηθούν με τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης, να δουν τα σπάνια εκθέματα και να αναρριχηθούν – καταρριχηθούν στους τοίχους με τα ειδικά σχοινιά.
Τις προηγούμενες μάλιστα μέρες, Ελληνες καταδρομείς έκαναν καταρρίχηση από τον πύργο του ΟΤΕ, από ύψος περίπου 60 μέτρων.

Η παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσεώς τους και της διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες. Αποσκοπεί δε στην ανάδειξη του πολυσχιδούς έργου τους, τόσο στο επίπεδο της επιχειρησιακής τους αποστολής, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής τους προσφοράς, με προβολή της ιστορίας, των δυνατοτήτων και των προοπτικών τους».

ΠΗΓΗ: www.life-events.gr