Το παιδικό σπίτι του προέδρου Donald Trump στη Νέα Υόρκη είχε κάποιους νέους κατοίκους το Σαββατοκύριακο.

Οι πρόσφυγες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους ως ένας τρόπος για να επιστήσουν την προσοχή στην κρίση των προσφύγων καθώς η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται αυτή την εβδομάδα με την συμμετοχή του Trump.

Η τριώροφη κατοικία τύπου Tudor στο Queens, που ο πατέρας του Trump, ο Fred, που χτίστηκε το 1940 είναι τώρα μια ενοικίαση διαθέσιμη στο Airbnb ότι ο καθένας μπορεί να μείνει για $ 725 τη νύχτα. Πραγματοποιήθηκε δημοπρασία σε έναν αγοραστή αγνώστων στοιχείων τον Μάρτιο για $ 2,14 εκατομμύρια, τη δεύτερη φορά που σημείωσε δημοπρασία.

Η διεθνής οργάνωση Oxfam κατά της φτώχειας νοίκιασε το Σάββατο και κάλεσε τέσσερις πρόσφυγες να μιλήσουν με δημοσιογράφους. Η διοίκηση του Ρεπουμπλικανικού προέδρου εξέδωσε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε άτομα από έξι χώρες με πλειοψηφία μουσουλμάνων και από όλους τους πρόσφυγες. Μετά από διάφορες δικαστικές προκλήσεις, το Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα επέτρεψε να παραμείνει προσωρινά η περιοριστική πολιτική για τους πρόσφυγες. Οι δικαστές θα ακούσουν επιχειρήματα σχετικά με τις απαγορεύσεις 10 Οκτωβρίου.

"Θέλαμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στο Trump και στους ηγέτες του κόσμου ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες", δήλωσε ο Shannon Scribner, ενεργός διευθυντής του ανθρωπιστικού τμήματος της Oxfam America.

Το τρούμ έζησε στο σπίτι σε έναν δένδρο με μονοκατοικίες έως ότου ήταν περίπου 4 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε σε άλλο σπίτι που είχε κτίσει ο πατέρας του κοντά.

Σε ένα υπνοδωμάτιο στο ισόγειο, ο Eiman Ali, 22 ετών, κοίταξε τα δάπεδα από σκούρο ξύλο και ένα αντίγραφο του βιβλίου "Trump: The Art of the Deal" σε ένα κοντινό τραπέζι και αναρωτήθηκε για τον προηγούμενο κάτοικο του σπιτιού.

"Ξέροντας ότι ο Donald Trump ήταν εδώ σε ηλικία τεσσάρων ετών, με κάνει να σκεφτώ πού ήμουν στην ηλικία των τεσσάρων", είπε ο Αλί, το χαμογελαστό πρόσωπο της πλαισιωμένο από ένα σκοτεινό γκρίζο hijab. "Είμαστε όλοι παιδιά που μεγαλώνουν για να είναι παραγωγικοί πολίτες, που έχουν όλα αυτά τα όνειρα και ελπίδες."

Η Ali ήταν τρία όταν έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Υεμένη, όπου οι γονείς της είχαν φύγει όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη μητρική Σομαλία. Ο Ali δήλωσε ότι θυμήθηκε το Trump ως διασκεδαστικό χαρακτήρα στον "The Celebrity Apprentice", αλλά έκτοτε άλλαξε τη γνώμη του.

"Το να έχει κάποιος τόσο ειλικρινής εναντίον της κοινότητας μου να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πολύ μάτι-ανοίγοντας και κακό, επειδή έχω επενδύσει πολλά σε αυτή τη χώρα", είπε.

Κάτω από την αίθουσα, ο Ghassan al-Chahada, 41 ετών, ένας συριακός πρόσφυγας που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη σύζυγό του και τρία παιδιά το 2012, κάθισε σε ένα δωμάτιο με κουκέτες και ένα σημάδι στον τοίχο που είπε ότι πιθανότατα ήταν η παιδική κρεβατοκάμαρα του Trump .

"Πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στη Συρία, είχαμε όνειρα να έρθουμε στην Αμερική", δήλωσε ο αλ-Χαχτάντα. "Για εμάς ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα".

Ο Al-Chahada είπε ότι η ζωή του άλλαξε όταν ο Trump υπέγραψε την απαγόρευση που εμπόδιζε τους ανθρώπους από τη Συρία και άλλες πέντε χώρες να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Είχα ελπίδες να πάρω την πράσινη κάρτα μου και να μπορώ να επισκεφθώ τη χώρα μου", δήλωσε ο αλ-Χαχαάδα. "Αλλά από τότε που εκλέχτηκε ο Trump δεν τολμούν, δεν τολμώ να φύγω από τη χώρα και να μην μπορώ να επιστρέψω".

Κοίταξε έξω από το παράθυρο στην μπροστινή αυλή και σκεφτόταν τι θα έλεγε στον πρόεδρο.

"Θα τον συμβούλευα να θυμηθεί, να σκεφτεί πώς αισθάνθηκε όταν κοιμόταν σε αυτό το υπνοδωμάτιο", δήλωσε ο αλ-Χαχτάντα. "Αν μπορεί να μείνει σε αρμονία με το ποιος ήταν παιδί, τα συμπονετικά παιδιά έχουν και το έλεος, θα έλεγα ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος."

ΠΗΓΗ: www.nydailynews.com