Θα το επαναλάβουμε και δεν θα κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε. Λεφτά υπάρχουν. Και θα προσθέσουμε πως και λύσεις υπάρχουν.


Εναπόκειται στην κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά στην είσπραξη των χρημάτων τα οποία βρίσκονται στα σεντούκια και στους λογαριασμούς καταθέσεων των φοροφυγάδων εντός και εκτός της χώρας.

Θα το τονίσουμε άλλη μία φορά πως απαιτείται αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση από την κυβέρνηση και αν χρειάζεται ακόμα και θέσπιση δρακόντιων νόμων. Ειδικά το τελευταίο δεν φαίνεται να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Αλλιώς όλοι οι φοροφυγάδες στις λίστες θα καλούνταν να πληρώσουν σε ένα μήνα, όπως έγινε με τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο.

Επιτέλους δεν κατανοώ γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις να κατακρεουργούνται εν μία νυκτί και οι φοροφυγάδες, που παραβιάζουν το νόμο, το δίκαιο και την ηθική, να μην υποχρεώνονται να πληρώσουν και αυτοί σε μία νύχτα. Τι είδους ευγένειες είναι αυτές; Το σαβουάρ βιβρ μας μάρανε. Επιτέλους υποχρεώστε τους με νόμο να πληρώσουν τώρα και όταν λέμε τώρα το εννοούμε.

Κύριοι της κυβέρνησης αν δεν το κάνετε στο τέλος θα υποχρεωθείτε ή να μειώσετε συντάξεις ή αν επιμείνετε να οδηγήσετε τη χώρα σε περιπέτειες ή σε νέες εκλογές. Η επιλογή δική σας κύριε Τσίπρα.

Αλλά και σε άλλες πλευρές υπάρχουν λύσεις για να γίνουν οικονομίες, αλλά και να εισπραχτούν φόροι. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε την πυρίτιδα κύριοι υπουργοί. Αφήστε στην άκρη τον ιδεολογικό τσελεμεντέ και κοιτάξτε γύρω σας στον κόσμο και θα ανακαλύψετε πολλές λύσεις.

Δύο παραδείγματα. Το πρώτο το προσφέρει η Αυστραλία όπου οι πολύ εύποροι συνταξιούχοι δεν παίρνουν σύνταξη, ενώ άλλοι εύποροι μεν, αλλά με μικρότερα ετήσια εισοδήματα παίρνουν μειωμένες συντάξεις.

Το αυστραλιανό μοντέλο γιατί να μην εφαρμοστεί και στην Ελλάδα όπου υπάρχουν συνταξιούχοι με πολλά εκατομμύρια και παίρνουν παχυλές συντάξεις και μάλιστα κάποιες φορές δύο συντάξεις;

Αρκεί κύριε Στρατούλη μία διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων με τους συνταξιούχους και θα βρείτε αρκετούς με πολύ υψηλά, ή υψηλά εισοδήματα και συνήθως και υψηλές συντάξεις.

Με μία ρύθμιση εξπρές καθορίστε το ύψος του εισοδήματος πάνω από το οποίο δεν θα καταβάλλονται συντάξεις και τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε να τα διαθέσετε για να αυξηθούν οι χαμηλότερες συντάξεις ή να βελτιωθούν παροχές υγείας ή να ενισχυθούν οι πιο αδύναμες οικονομικά ομάδες.

Μπορείτε κύριοι της κυβέρνησης να βρείτε έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας. Όταν θεσπίστηκε η απαλλαγή στα ΙΧ με πολύ χαμηλούς ρύπους έγινε για περιβαλλοντικούς λόγους και ο προϋπολογισμός άντεχε το κόστος.
Τώρα οι συνθήκες άλλαξαν και απαιτούνται να βρεθούν έσοδα. Είναι προτιμότερο να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες αυτών των ΙΧ, παρά να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις πείνας.

Αλλά όλα αυτά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης δεν θα χρειάζονταν αν επιτέλους το κράτος είχε οργανωθεί και καταφέρει να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Ε, λοιπόν στον τομέα αυτό κύριοι της κυβέρνησης πατήστε το γκάζι. Αναδιοργανώστε και ενισχύστε τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Η όποια καθυστέρηση δεν είναι νοητή, ούτε κατανοητή. Τσακίστε τώρα τη φοροδιαφυγή.

Αλέξη, κακό αυτό που θα πω, αλλά μου φαίνεται πως και αυτή την υπόθεση πρέπει να την αναλάβεις εσύ.

ΠΗΓΗ : newsit.gr