Όλο το «πακέτο» του περιζήτητου… γαμπρού φαινόταν να έχει ένας γοητευτικός 58χρονος από τα Φάρσαλα, που φορούσε πάντα κοστούμι -συνήθως με κόκκινη γραβάτα- και κρατούσε μόνιμα στο χέρι ένα κινητό στο οποίο μιλούσε συνεχώς, δήθεν κλείνοντας μεγάλες συμφωνίες!

Οι Λαρισαίες χήρες τον έβλεπαν σαν… ξερολούκουμο, εκείνος όμως είχε σκοπό να τις εξαπατήσει, γεγονός που του στοίχισε την καταδίκη του για απάτη.

Ο 58χρονος προσποιούνταν ότι είχε σχέσεις με πολυεθνικές εταιρίες και ότι μπορούσε να μιλήσει απευθείας τόσο στον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας όσο και σε γνωστούς πολιτικούς! Ετσι, υποσχόταν διορισμούς και άμεσες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν διάφοροι πολίτες. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παρουσιαστεί και ως γαμπρός, αλλά στο τέλος πήρε την… προίκα κι έγινε καπνός!

Οι καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία διέφεραν από άτομο σε άτομο, αφού σε κάποιες γυναίκες εμφανιζόταν ως χωρισμένος που ήθελε να ξαναφτιάξει τη ζωή του και σε άλλους ως άτομο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που μπορούσε να τους βοηθήσει, αλλά με το… αζημίωτο! Σύμφωνα με την «Ελευθερία», σε ένα γραφείο γνωριμιών συστήθηκε ως χωρισμένος σε μια γυναίκα που είχε χάσει τον σύζυγό της.

Τα συμβόλαια

«Εγώ έψαχνα να βρω σύζυγο…» είπε η χήρα, την οποία έπεισε πως θα την παντρευτεί και αντί γι’ αυτό της απέσπασε χρήματα: «Εμαθε την οικονομική μου κατάσταση και μου το έπαιζε άνετος και οικονομικά ανεξάρτητος. Κάναμε ένα ταξίδι στην Αθήνα και καταλύσαμε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο. Παρήγγειλε ένα τζιπ, αλλά τάχα δεν του έκανε το χρώμα. Πήγαμε σε μια άλλη παραλιακή περιοχή, δήθεν για να πουλήσει ένα ξενοδοχείο, αλλά μου είπε ότι δεν είχε να πληρώσει τα συμβόλαια».

Η ίδια είπε ότι δεν άργησε να της γνωρίσει και τον πατέρα του με τον οποίο ο 58χρονος πήγε στο σπίτι της για να τη ζητήσουν σε γάμο!

«Σε κάθε ευκαιρία, μου έδειχνε μέρη που ισχυριζόταν ότι είχαν δικές τους εκτάσεις και ακίνητα. Πείστηκα, ώσπου άρχισε να μου ζητάει χρήματα. Μια φορά 15.000 και μια άλλη 25.000 ευρώ. Οταν, όμως, άρχισα να του τα ζητάω πίσω, έγινε καπνός» περιγράφει!

Στο διάστημα της σχέσης του με τη χήρα ο απατεώνας προσπάθησε να εξαπατήσει και την… κόρη της, στην οποία συστήθηκε ως μεγαλομέτοχος σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία, που είχε γνωριμίες με προέδρους κομμάτων αλλά και διοικητές τραπεζών.

«Μου υποσχέθηκε πως θα διοριστώ στο Δημόσιο και μου ζήτησε να επενδύσω χρήματα με γρήγορο τόκο!» κατέθεσε η κοπέλα. Ο 58χρονος, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

ΠΗΓΗ: www.makeleio.gr