Ένας άντρας από την Ινδία βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον...ρούφηξε μαγνητικός τομογράφος, ενώ επισκεπτόταν έναν συγγενή του σε νοσοκομείο της Μουμπάι.

Το σώμα του 32χρονου Rajesh Maru, τινάχτηκε με δύναμη προς το μηχάνημα εξαιτίας της μαγνητικής του δύναμη όταν μπήκε στην αίθουσα κρατώντας μια συσκευή οξυγόνου, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Έχουμε συλλάβει έναν γιατρό και ένα άλλο μέλος του προσωπικού για την πρόκληση θανάτου από αμέλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Deepak Deoraj στο AFP. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Nair Hospital στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Μουμπάι. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις και τις έρευνες της αστυνομίας, ο άνθρωπος πέθανε από την εισπνοή υγρού οξυγόνου που διέρρευσε από τον κύλινδρο. Πιστεύεται ότι ο κύλινδρος υπέστη ζημιά μετά το χτύπημα του μηχανήματος.

Οι μαγνητικοί τομογράφοι, χρησιμοποιούν ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο κυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων να παράγει λεπτομερείς εικόνες των εσωτερικών οργάνων και ιστών. Τα μεταλλικά αντικείμενα έλκονται από το μαγνήτη οπότε απαγορεύεται η μεταφορά τους εντός της αίθουσας που υπάρχει το ιατρικό μηχάνημα.

Ο θείος του θύματος που νοσηλευόταν στο εν λόγω νοσοκομείο, δήλωσε ότι ο ανιψιός του κλήθηκε να μεταφέρει το οξυγόνο όταν ο υπάλληλος τον διαβεβαίωσε ότι το μηχάνημα ήταν απενεργοποιημένο.Το μηχάνημα ωστόσο ήταν σε λειτουργία και οι ισχυροί μαγνήτες τον ρούφηξαν με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μιας και η φιάλη έσπασε και εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα οξυγόνου.

Οι τοπικές αρχές επιδίκασαν αποζημίωση στην οικογένεια του εκλιπόντος περίπου 7.800 δολάρια.

ΠΗΓΗ: www.news.gr