«Δεν έθεσα ζήτημα αλλαγής του ονόματος στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, αλλά αναρωτήθηκα τι πρέπει να γίνει» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα «έχει χάσει εδώ και καιρό» στο ονοματολογικό. 

«Δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε πρόβλημα εμείς με το αεροδρόμιο διότι οι ξένοι τα Σκόπια τα ξέρουν ως ‘Μακεδονία’, κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο και μπερδεύονται» είπε ο κ. Μπουτάρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για τη  χθεσινή τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο  της Θεσσαλονίκης. 

Δήλωσε επίσης πως «αν ετίθετο θέμα μετονομασίας» του αεροδρομίου ο ίδιος θα πρότεινε για παράδειγμα να ονομαστεί «Νίκος Γκάλης». 

Ανέφερε ακόμη ότι το όνομα ‘Μακεδονία’ «έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει» και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή να οξύνουμε μία κατάσταση». 

«Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε για τους Σκοπιανούς, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ξύνουμε μόνιμα πληγές. 

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr