Αλλαγή στο νόμο για τις μετεγγραφές φοιτητών ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας - Τι θα ισχύσει με την εισαγωγή αποφοίτων των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

Τις απόψεις των κομμάτων για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ότι ισχύει αυτή τη στιγμή στις μετεγγραφές φοιτητών, ζήτησε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις τους εντός 10-15 ημερών στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και με βάση αυτής, να γίνει η σχετική συζήτηση ώστε να καταλήξουν στο τελικό Σχέδιο Νόμου.

Ο κ. Γαβρόγλου πρότεινε να προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, αποκλειστικά για το ζήτημα των μετεγγραφών, ώστε να γίνει αναλυτική συζήτηση μεταξύ όλων των κομμάτων προκειμένου να υπάρξει διακομματική συναίνεση.

Η πρότασή του έγινε δεκτή και η εν λόγω συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων.

Γαβρόγλου: Ειδική μέριμνα για την εισαγωγή αποφοίτων των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

Την πρόβλεψη να υπάρξει ειδικό ποσοστό εισαγωγής στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Γαβρόγλου, μετά και από ενστάσεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, δέχθηκε ότι θα υπάρξει για την ερχόμενη χρονιά ένα κενό στα ποσοστά εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -αφού δεν θα υπάρχουν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τα οποία μέχρι φέτος, όπως όλα τα ΤΕΙ, δέχονταν αποφοίτους ΕΠΑΛ σε ποσοστό 20%- παρά την αύξηση του ποσοστού εισαγωγής στα πανεπιστήμια από 1% σε 5%. «Θα το μελετήσουμε και θα δούμε το ακριβές ποσοστό στην ολομέλεια» ανέφερε.

Μετά τη χθεσινή (22/02) ολοκλήρωση της συζήτησης και επεξεργασίας στην Επιτροπή, το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.