Η τραγωδία με το Mirage 2000-5 διεύρυνε τον μακάβριο κατάλογο με τα δυστυχήματα που έχουν εμπλακεί τα μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Συνολικά από το 1992 έχουν καταπέσει 13 μαχητικά αεροσκάφη Mirage όλων των εκδόσεων. Από αυτά η Πολεμική μας Αεροπορία και οι Έλληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θρήνησαν και θρηνούν συνολικά επτά ιπτάμενους που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της προάσπισης της εθνικής μαας κυριαρχίας.

Το πρώτο ατύχημα έγινε στις 07/10/1992 κοντά την περιοχή της Τανάγρας όπου βρίσκεται και η βάση των δυο μοιρών από τις οποίες επιχειρούν συγκεκριμένα αεροσκάφη. Ένα μήνα αργότερα στις 26 Νοεμβρίου σημειώνεται το πρώτο δυστύχημα σε πτήση μαζί με αεροσκάφος F-16 στο Κεντρικό Αιγαίο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα η Πολεμική μας Αεροπορία θρήνησε εκ νέου το χαμό ακόμη ενός στελέχους της όταν το μαχητικό κατεπεσε στην Άνδρο. Προτού καν συμπληρωθούν 12 μήνες, και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου του 2007 ένα Mirage 2000EGM πέφτει κοντά στη Σκύρο και παρασύρεται στο θάνατο ο πιλότος του.

Δυο μηνές μετά ακόμη ένα μαχητικό του ίδιου τύπου θα συντριβεί. Στις 4 Νοεμβρίου του 1998 η Πολεμική Αεροπορία βυθίζεται ξανά στο πένθος μετά την πτώση στη Σκάλα Ωρωπού ενός Mirage 2000BGM. Πέντε χρόνια μετά στις 11 Νοεμβρίου του 2003 νέα πτώση αεροσκάφους Μιράζ θα συγκλονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο πιλότος του όμως θα επιζήσει.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2004 θα καταγραφεί ακόμη μια πτώση στα 20 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της Σκύρου. Δυο χρόνια μετά στις 14 Απριλίου του 2006 το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα συντριβεί στο Πτώο Όρος και από εκεί θα ανασυρθεί νεκρός ο πιλότος του. Στις 27 Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς ακόμη ένα Mirage κατά την επιστροφή του από εκπαιδευτική πτήση στη βάση της Τανάγρας θα πέσει χωρίς ωστόσο να σημειωθεί θανάσιμος τραυματισμός.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2011 θα καταγραφεί ακόμη ένα ατύχημα με τον ίδιο τύπο μαχητικού στη Σάμο, χωρίς ευτυχώς και τότε να υπάρξουν θύματα. Θα περάσει αρκετός καιρός και συγκεκριμένα έξι χρόνια, έως τον Μάιο του 2017 όταν το διθέσιο Μιραζ μετά από εκπαιδευτική αποστολή στην περιοχή των Σποράδων θα καταπέσει στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ούτε και τότε κατεγράφησαν θύματα.