Δεν πρόκειται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά - Κατηγορηματικά διέψευδαν στο newsit την πληροφορία κυβερνητικοί παράγοντες


- Εκτός του πολυνομοσχεδίου θα βρεθούν τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και ο ΦΠΑ
- Η κυβέρνηση σε ένδειξη καλής θέλησης  θα μεταθέσει για το Φθινόπωρο την ψήφιση των όποιων μέτρων προωθούσε στα εργασιακά θέματα (όπως ο κατώτατος μισθός, η 13η σύνταξη)
Δεν πρόκειται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά. Κατηγορηματικά διέψευδαν στο newsit.gr την πληροφορία κυβερνητικοί παράγοντες. Οι ίδιο πρόσθεταν ότι εκτός του πολυνομοσχεδίου θα βρεθούν τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και ο ΦΠΑ, ενώ η κυβέρνηση σε ένδειξη καλής θέλησης -όπως είπαν οι ίδιοι παράγοντες- θα μεταθέσει για το Φθινόπωρο την ψήφιση των όποιων μέτρων προωθούσε στα εργασιακά θέματα (όπως ο κατώτερος μισθός, η 13η σύνταξη) υποχωρώντας έτσι από θέσεις που μέχρι πρότινος θεωρούσε αδιαπραγμάτευτες.

Το συμπέρασμα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και οι οποίες είναι οι 26 μεταρρυθμίσεις που είχε στείλει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Brussels Group, είναι πως οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθούν στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Η μετάθεση αυτών των θεμάτων είναι η μεγάλη βοήθεια που προσέφερε, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η Ανγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να μπορέσει να περάσει τη συμφωνία στο εσωτερικό της χώρας χωρίς αντιδράσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και ανατροπές.

Η κυρία Μέρκελ και όσοι κινούνται στο δικό της μήκος κύματος εκτιμούν πως η διενέργεια εκλογών με ανατροπή ή όχι του Αλέξη Τσίπρα θα ήταν η χαριστική βολή για τη χώρα, αφού με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι το μετεκλογικό τοπίο δεν θα ήταν πολύ διαφορετικό, ούτε περισσότερο καθαρό ενδεχομένως, ενώ ελοχεύει ο φόβος να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η αστάθεια.

ΠΗΓΗ : newsit.gr