42604 xmass 590

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και η χώρα μας φόρεσε τα γιορτινά της για να τα υποδεχθεί.

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, την οποία απολαμβάνουν ιδιαιτέρως τα παιδιά, έρχεται και φέτος με λαμπερές προτάσεις εξόδων που μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων από την μια άκρη της χώρας μέχρι… την άλλη.

Από την υπέροχη Πελοπόννησο μέχρι και την χιονισμένη Δράμα, τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα για παιδιά έχουν στηθεί με το «μαγικό ραβδάκι» του Άι-Βασίλη και των ξωτικών του, για ώρες ατέλειωτης μαγείας και… διασκέδασης.

Ονειρούπολη στην Δράμα

Τα μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα του 2018 σε όλη την Ελλάδα!

Όπως τα τελευταία 14 χρόνια, έτσι και φέτος η Δράμα υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα «μαγικό» και παραμυθένιο πάρκο για μικρούς αλλά και μεγάλους! Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, ζωγραφική, μουσείο, συναυλίες και πολλά άλλα σας περιμένουν σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στο δημοτικό κήπο της πόλης. 

Δημοτικός Κήπος Δράμας.

Ωράριο λειτουργίας: 8.30 π.μ.- 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 9 μ.μ. μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Τα Σαββατοκύριακα και από τις 23 Δεκεμβρίου 10 π.μ. έως 9 μ.μ.

Από 4 Δεκεμβρίου 2018 έως 7 Ιανουαρίου 2019

Αστερόκοσμος στην Θεσσαλονίκη

Τα Χριστούγεννα στην Θεσσαλονίκη ξεκινούν με το τεράστιο αστέρι του Αστερόκοσμου που θα φωτίζει ολόκληρη την πόλη.

Οι μικροί μας φίλοι θα απασχοληθούν σε θεματικά εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια, θα κάνουν πατινάζ, θα παίξουν στο λούνα παρκ, θα δουν θέατρο και πολλά πολλά άλλα που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Εγνατίας 154, Δ.Ε.Θ. Helexpo.

Ωράριο λειτουργίας: 5 μ.μ. έως 10 μ.μ. μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. 11 π.μ. έως 10 μ.μ. από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Από 9 Δεκεμβρίου 2018 έως 7 Ιανουαρίου 2019

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

mylos 2017

Για όσους βρίσκεστε στα Τρίκαλα και στις γύρω περιοχές, σας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη: μια μαγευτική βόλτα ανάμεσα από ποτάμια και δάση με νεράιδες και ξωτικά, σε μια διαδρομή που σχεδίασε ο ίδιος ο Άι Βασίλης με το Πολικό Εξπρές.

Τα παιδιά θα δουν επίσης το σπίτι του Άη-Βασίλη και το σοκολατένιο εργοστάσιο, ενώ το πηγάδι των ευχών και το εργαστήρι αναρρίχησης σας περιμένουν για συναρπαστικές στιγμές διασκέδασης.

Τα παιδιά θα απολαύσουν μία βόλτα στον πάγο, θα κάνουν βόλτα με το Πολικό Εξπρές και θα επισκεφθούν την χριστουγεννιάτικη αγορά για λιχουδιές.

Οδός Πύλης, Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Από 30 Νοεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019

Το Πάρκο των Ευχών στην Λάρισα

Εάν θέλετε να πραγματοποιηθούν όλες σας οι ευχές, περάστε από το Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα.

Εάν επισκεφθείτε την Λάρισα, να είστε έτοιμοι να σας υποδεχθεί η Βασίλισσα του Χιονιού και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το πλούσιο πρόγραμμα του πάρκου περιλαμβάνει θέατρο, παιχνίδια και μουσική και θα εντυπωσιάσει τους μικρούς του επισκέπτες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, την ακαδημία των μικρών μάγων και το σπιτάκι του Άη-Βασίλη.

Πάρκο Αλκαζάρ, Λάρισα.

7 Δεκεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019

Ασημένια Χριστούγεννα στα Ιωάννινα

Φέτος τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα είναι… ασημένια και παραμυθένια! Το παραλίμνιο Fun Park φορά την εορταστική φορεσιά του και μας περιμένει όλους.

Ο Άι Βασίλης, ο Ασημάκης και η Ασημένια, τα ξωτικά, παιδικά εργαστήρια και πολλά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, υπόσχονται στα παιδιά Χριστούγεννα φαντασμαγορικά και αξέχαστα.

Στο πάρκο των Ιωαννίνων ζωντανεύουν χριστουγεννιάτικοι μύθοι και θρύλοι ενώ μπορούν όλοι οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν ακροβατικά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο εντυπωσιακό παγοδρόμιο δίπλα στη λίμνη.

Paralimnio Fun Park, Βοτανικός, Ιωάννινα.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 11 μ.μ.

8 Δεκεμβρίου 2018 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2019

Παυσιλιπούπολη, το Πάρκο των Χριστουγέννων στην Καρδίτσα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο δήμος Καρδίτσας θέλει να χαρίσει στους κατοίκους της την μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μέσα από το Πάρκο των Χριστουγέννων στο άλσος του Παυσιλύπου.

Οι  εκδηλώσεων που περιμένουν  μικρούς και μεγάλους είναι  βγαλμένες από τον κόσμο των παραμυθιών.

Το «Μαγεμένο Δάσος και οι Νεράϊδες των Ευχών» σας περιμένουν να παίξετε, να διασκεδάσετε και να ζήσετε το παραμύθι των Χριστουγέννων σε ένα υπέροχο μέρος γεμάτο παιδικές δραστηριότητες.

Αρτεσιανού 1, Καρδίτσα.

Ωράριο λειτουργίας: 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

4 Δεκεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019

Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο

Το πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, παρουσιάζει το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «ο καλΟκάντζαρος σώζει το καλικαντζαροχωριό», με οδηγό του την φιλία, τις παραδόσεις και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στόχος του δήμου της Αιγιαλείας είναι μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, ηρεμίας αλλά και διασκέδασης για όλους, ανάμεσα σε όμορφα σπιτάκια, ξυλοπόδαρους, καλικάντζαρους, παιχνίδια, μουσικές, θέατρο και πολλά άλλα.

Δημοτικό Πάρκο Υψηλών Αλωνίων.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

15 Δεκεμβρίου 2018 και μέχρι στις 6 Ιανουαρίου 2019

Το Πάρκο των χρωμάτων στην Κατερίνη

Και φέτος τα Χριστούγεννα στην Κατερίνη είναι πολύχρωμα και έντονα, με το πάρκο των Χρωμάτων να χαρίζει στους επισκέπτες του ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Η Πίπι η Φακιδομύτη, οι ντενεκεδένιοι ήρωες της Ευγενίας Φακίνου, οι παραμυθάδες, μαριονέτες, θεατρικό παιχνίδι και δεκάδες άλλες δραστηριότητες προσφέρουν στους μας μικρούς φίλους Χριστούγεννα μαγικά.

Δημοτικό Πάρκο, Κατερίνη.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

7 Δεκεμβρίου 2018 και μέχρι στις 5 Ιανουαρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου στην Κατερίνη

Η εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας σε συνεργασία με τους γιατρούς του Κόσμου, διοργανώνουν και φέτος την… καλή πράξη της χρονιάς.

Ένα ιδιαίτερο πάρκο με δωρεάν είσοδο για όλους, όπου οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για όσους συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη.

Τα Χριστούγεννα, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη γιορτή προσφοράς και ανιδιοτελής αγάπης στο χριστουγεννιάτικο χωριό των Ιωαννίνων!

Φλέμινγκ 8, Κατερίνη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου μόνο για σχολεία. Δευτέρα 17 έως Τετάρτη 19 πρωινά μόνο για σχολεία. Και από 22 έως 30 Δεκεμβρίου απογεύματα 5 με 10 το βράδυ για όλο το κοινό. 

10 Δεκεμβρίου 2018 έως 30 Δεκεμβρίου 2018

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr