Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις διαρρέουν στο πρακτορείο Bloomberg πως δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ της Τετάρτης, όπου ο Ντράγκι μπορεί να σπρώξει την Ελλάδα στη χρεοκοπία.


Τρεις αξιωματούχοι δηλώνουν, ανώνυμα, στο πρακτορείο Bloomberg πως παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σε ζητήματα που ποικίλουν από τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι τις εργασιακές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.

Ο ένας ''βλέπει'' πρόοδο ενώ ο άλλος αξιωματούχος τονίζει πως η Ελλάδα θα έχει αρκετό ρευστό για να βγάλει την εβδομάδα και να πληρώσει τη δόση των 200 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 6 Μαΐου.

Η πιο κοντινή από τις κρίσιμες ημερομηνίες είναι η Τετάρτη λόγω της συνεδρίασης της ΕΚΤ, όπου σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ''η δημοσιονομική θηλιά σφίγγει στην Ελλάδα μετά από εβδομάδες μικροπολιτικής''.
''Θα μπορούσε η ΕΚΤ να καταστήσει πιο αυστηρούς τους όρους για το δανεισμό έκτακτης ανάγκης στη συνεδρίαση της 6ης Μαΐου, μια απόφαση η οποία διακινδυνεύει να οδηγήσει την Ελλάδα περαιτέρω προς τη χρεοκοπία''.

ΠΗΓΗ : newsit.gr