Αρχίζουν εκ νέου σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών.


Στόχος της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και επίτευξη μιας πρώτης μεταβατικής συμφωνίας το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου, ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες.


Η κυβέρνηση επιθυμεί ενιαία συμφωνία γεγονός που έχει κατ' επανάληψη τονίσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός τόνισε, στην ομιλία του χθες στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ότι με την συμφωνία δεν επιδιώκει «απλώς μια βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική ανάσα» αλλά να αντιμετωπιστεί «μέσο και μακροπρόθεσμα το χρηματοδοτικό πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου έως ότου βγούμε με ασφάλεια στις αγορές».


Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μια συμφωνία σε δύο ή τρεις φάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει προσωρινά την πληρωμή κάποιας δόσης υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.
Τονίζουν στη συνέχεια ότι αυτή η λογική, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, οδηγεί συνεχώς σε νέα μέτρα και ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία.


Αντίθετα, προσθέτουν, η κυβέρνηση με την ενιαία συμφωνία επιδιώκει να τερματιστεί η λιτότητα, να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να ανοίξει η προοπτική ανάπτυξης για την χώρα.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr