''Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending'' δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί που αναγνώρισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας όμως τόσο το χάσμα στο πρωτογενές πλεόνασμα όσο και το ότι χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις.


Yπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα, κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ ήταν η πρώτη πρώτη ατάκα του Π. Μοσκοβισί.

Όμως η καλύτερη ατάκα του Ευρωπαίου Επιτρόπου ήταν: Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα. Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending.
''Όλα θα κριθούν στο Eurogroup της 18ης Ιουνίου οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση ώστε να δοθεί και το πολιτικό πράσινο φως σε μια συμφωνία''.

Αμέσως μετά όμως έσπευσε να προσθέσει πως οι αποκλίσεις παραμένουν, ειδικά στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, και πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες σε ό,τι αφορά στη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr