Αν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τα 1,53 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, τότε θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε ό,τι αφορά και τους υπόλοιπους δανειστές της χώρας



Nτόμινο εξελίξεων θα προκληθεί σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλλει την ενοποιημένη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα τέλη Ιουνίου.
Ειδικότερα, εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τα 1,53 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, τότε θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε ό,τι αφορά και τους υπόλοιπους δανειστές της χώρας.
"Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλλει τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, τότε ο ESM δεν αποκλείεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει την επιτάχυνση της αποπληρωμής των δικών του δανείων από τη χώρα", αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.


"H χορήγηση δανείων από τον ESM προς την Ελλάδα συνδέεται άμεσα με το ΔΝΤ. Εάν δεν αποπληρωθεί το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και τότε ο ESM θα έχει δικαίωμα να  ζητήσει επιτάχυνση (acceleration) της αποπληρωμής των δανείων του", εξήγησε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού.
Εάν η δόση προς το ΔΝΤ δεν καταβληθεί, τότε γίνεται αντιληπτό πως οι δανειστές της Ελλάδας θα υποχρεωθούν να επανακαθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αυξάνοντας έτι περαιτέρω τις πιέσεις.

ΠΗΓΗ : news247.gr