Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του, ακύρωσε τη λήψη βιολογικού υλικού, χωρίς την παρουσία τεχνικών συμβούλων, στην υπόθεση του Γρηγόρη Τσιρώνη



Την ένσταση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος, Γρηγόρης Τσιρώνης, για τη λήψη βιολογικού του υλικού έκανε δεκτή το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι διατυπώσεις για την παρουσία τεχνικού συμβούλου.
Οι δικαστές διέταξαν μάλιστα την καταστροφή του ήδη ληφθέντος δείγματος βιολογικού υλικού, αλλά και την επανάληψη λήψης του.
Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Κώστα Παπαδάκη, "το βούλευμα  αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα στην αστυνομική αυθαιρεσία και ένα μήνυμα ότι οι μεθοδεύσεις της δεν θα εγκρίνονται πάντοτε απνευστί από τη δικαστική εξουσία».


Έτσι, η υπόθεση  εκκρεμεί και πάλι ενώπιον του 33ου Ανακριτή, με σκοπό την έκδοση διάταξης επανάληψης της πραγματογνωμοσύνης, κατά την οποία «θα κριθεί -κατά τον κ. Παπαδάκη - και το αίτημα του κατηγορουμένου Γρηγόρη Τσιρώνη να ανατεθεί σε άλλη υπηρεσία και όχιστη Διεύθυνση Εγκληματολογικών  Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της παράνομης συμπεριφοράς, της μεροληψίας και αυθαιρεσίας που επέδειξε, κατά τα ανωτέρω».

ΠΗΓΗ : news247.gr