Την απόφαση να θαφτούν τα εσωκομματικά... μαχαίρια και να υπάρξει μια "επίσημη"αναβολή των διαδικασιών διαδοχής φέρεται να αποφάσισε η χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ.


"Αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας και όχι ποιος θα είναι πρόεδρος στη ΝΔ" είναι η φράση με την οποία συμφώνησαν τα "γαλάζια" στελέχη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την επίτευξη κάποιας συμφωνίας δεν φαίνεται να υπάρξει άνοιγμα των διαδικασιών διαδοχής και έτσι οι κινήσεις και οι φιλοδοξίες των δελφίνων αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Ενώ σήμερα στις 12:30 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην αίθουσα της γερουσίας στη Βουλή και είναι πρώτη συνεδρίασή της μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και την “ανάθεση” της προεδρίας στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χθες το πρωί παρέλαβε από τον κ. Σαμαρά το γραφείο του στη Συγγρού και οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν επί μακρόν, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης αμέσως μετά μετέβη στην Παναγή Κυριακού στο γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για να τον ενημερώσει σύμφωνα με πληροφορίες για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Πάντως μεταξύ των δυο ανδρών υπήρξε ταύτιση απόψεων στο θέμα των εσωκομματικών διαδικασιών καθώς και οι δυο συνέκλιναν στην άποψη ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα της παράταξης και είναι άκαιρο και άστοχο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές η ΝΔ να ανοίξει διαδικασίες διαδοχής.

Άλλωστε χθες υπήρξαν βουλευτές όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που με δηλώσεις τους κατέκριναν όσους έσπευσαν να δηλώσουν δελφίνοι. Η συζήτηση για τα εσωκομματικά όπως όλα δείχνουν μετατίθεται για το φθινόπωρο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να καλείται να ...οδηγήσει το καράβι μέχρι εκεί.

Υπάρχουν σκέψεις από βουλευτές όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και από ευρωβουλευτές όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάνης -πληροφορίες τον θέλουν ως δελφίνο- να ζητούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ από τον κ. Μεϊμαράκη να εγγυηθεί ότι οι διαδικασίες διαδοχής θα ξεκινήσουν κανονικά και σύμφωνα με το καταστατικό και ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να τοποθετηθεί ενώπιον των βουλευτών και να δεσμευτεί ότι θα είναι ο "εγγυητής" της τήρησης των καταστατικών διαδικασιών. Αν και δεν προβλέπεται από το καταστατικό ωστόσο αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές της ΝΔ κάποιου είδους πολιτική "έγκριση".

Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται σε πρώτη φάση να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των κορυφαίων της ΝΔ και βασικών εσωκομματικών παικτών όπως η κα Μπακογιάννη η οποία τονίζει σε συνομιλητές της ότι " ο Βαγγέλης είναι από του χαρακτήρα του άνθρωπος που ενώνει, μιλάει με όλες τις πλευρές και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη ανασυγκρότηση του κόμματος". Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ αρκετοί βουλευτές αναμένεται να πάρουν το λόγο.

ΠΗΓΗ : newsit.gr