Πιστή στη... λατρεία της για τους τύπους, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε ξανά... τρικλοποδιά στην κυβέρνηση και το αίτημα του ίδιου του πρωθυπουργού να ανοίξει η Βουλή για να ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο.


Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών για το νέο Μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής (η οποία βρισκόταν στην Αλόνησο για ολιγοήμερες διακοπές), με την οποία της ζητούσε να ανοίξει η Βουλή ώστε σήμερα Τετάρτη να συνεδριάσουν οι Επιτροπές και την Πέμπτη το Μνημόνιο να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Αφού απάντησε αρνητικά στον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως για να περάσει το νομοσχέδιο (που κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος) θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Και αντίθετα απ’ ό,τι ήθελε το Μαξίμου, αυτό θα γίνει στις 21:30 το βράδυ! Που σημαίνει πως οι Επιτροπές να συνεδριάσουν την Πέμπτη και το Μνημόνιο θα ψηφιστεί... ξημερώματα Πέμπτης προς Παρασκευή.

Το νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Αλλά στη διεύθυνση νομοπαρασκευαστικού έργου "έβαλαν" ημερομηνία 12 Αυγούστου και όχι 11. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, η κα Κωνσταντοπούλου βρισκόταν στη Βουλή!

"Προσκόμματα θεσμικής τυπολατρείας"

Πυρά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι "με τον μανδύα και τα προσκόμματα μιας θεσμικής τυπολατρείας ο περιορισμός της συζήτησης δεν βοηθά κανέναν".

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για δύσκολη, βαριά, προβληματική και επώδυνη συμφωνία, που έχει τα καλά και τις... ρωγμές της, για υφεσιακά μέτρα και τόνισε πως δεν υπάρχει αυταπάτη πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Αναφερόμενος δε στο ειδικό έγγραφο που ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πιστοποίηση της ώρα που έφτασε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως "οι κλητήρες επιδίδουν έγγραφα στα σπίτια" και σημείωσε με νόημα πως "δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε με την τυπολατρεία που είναι στα όρια του προσχήματος".

ΠΗΓΗ : newsit.gr