Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων.


Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τον υπουργό οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, έκαναν μία ενημέρωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους για την πολυπόθητη συμφωνία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκεπτικισμός και προβληματισμός επικράτησε στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο πακέτο Γιούνκερ και στο ασφαλιστικό.

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών που έκαναν την ενημέρωση, τους είπαν πως από το πακέτο Γιούνκερ, τα 5 δισ. ευρώ αναμένεται να δοθούξν προκαταβολικά, ενώ ακόμη τους ενημέρωσαν πως το ζήτημα των "κόκκινων δανείων" πηγαίνει χρονικά πίσω.

Συγκεκριμένα θα συζητηθεί τον Οκτώβριο, ενώ όσον αφορά στους πλειστηριασμούς των κατοικιών, για να αποκρούσουν την σκληρή γραμμή των δανειστών, έφεραν ως παράδειγμα την νέα δήμαρχο της Βαρκελώνης, η οποία προέρχεται από ένα κίνημα που τασσόταν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με το παράδειγμα αυτό θέλησαν να πείσουν τους εταίρους πως η πολιτική αυτή είναι ενάντια στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ : newsit.gr